Ongeneeslijk zieke Jan Rot keert donderdag terug in De slimste mens

Ongeneeslijk zieke Jan Rot keert donderdag terug in De slimste mens
Zanger mag voor de tweede keer meedoen

Kijktip :

Bij hoge uitzondering doet donderdag een kandidaat voor de tweede keer mee aan De slimste mens. Het is de laatste wens van Jan Rot, die ongeneeslijk ziek is, om 'revanche' te nemen voor zijn eerdere deelname in 2012. Toen verloor hij in de finale van Arjen Lubach.

De slimste mens gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Bloedstollende finale
In 2012 was zanger, componist en tekstdichter Jan Rot voor het eerst te zien in De slimste mens. Die deelname ging hem meer dan uitstekend af, want hij schopte het uiteindelijk tot de finale. In de bloedstollende eindstrijd nam hij het op tegen Arjen Lubach. Na enkele vragen stonden de heren precies gelijk, allebei op 42 seconden. Vervolgens gaf Lubach drie goede antwoorden, waardoor hij er met de winst vandoor ging.

Tumor
Zuur voor Rot natuurlijk, maar nu krijgt hij tóch - als eerste kandidaat in de geschiedenis van het spel - een tweede kans. In april 2021 werd de zanger ernstig ziek door een tumor in zijn darmen, waarna hij op 31 juli vorig jaar bekendmaakte uitzaaiingen te hebben en ongeneeslijk ziek te zijn. Hij vertelde nog één laatste wens te hebben: revanche in De slimste mens. En die krijgt hij.

De slimste mens is elke werkdag om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De slimste mens terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ongeneeslijk zieke Jan Rot keert donderdag terug in De slimste mens of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV