Documentaire Here We Move, Here We Groove donderdag te zien op NPO 2

Documentaire Here We Move, Here We Groove donderdag te zien op NPO 2
Muziek mixen met migranten

Kijktip :

Donderdagavond (13 januari) is op NPO 2 de documentaire Here We Move, Here We Groove te zien. Hierin volgen we de bekende Balkan Beats-dj Robert Soko, die op zoek gaat naar migranten om nieuwe muziek mee te mixen.

Here We Move, Here We Groove gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Joegoslavië
Robert Soko vluchtte in de jaren tachtig als tiener voor de oorlog in Joegoslavië. Na de vlucht uit zijn vaderland gebruikte Soko muziek om culturen te mixen, waardoor hij uitgroeide tot een beroemde Balkan Beats-dj. Nu gaat Soko, als reactie op de veranderingen in de wereld, op zoek naar nieuwe migranten om muziek mee te mixen.

Grenzen
Net als de bekende dj, jaren geleden, verlieten de muzikanten met wie hij nu kennismaakt huis en haard in de hoop op een beter - en vooral veiliger - bestaan. De ontmoetingen doorbreken muzikale grenzen en zijn een toonbeeld van de veranderende identiteit van Europa, dat door alle verschillende culturen steeds meer een mengelmoes wordt.

De documentaire Here We Move, Here We Groove is donderdag 13 januari om 23.05 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Here We Move, Here We Groove terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Here We Move, Here We Groove donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV