Klassieke avonturenfilm Raiders of the Lost Ark donderdag te zien op Veronica

Klassieke avonturenfilm Raiders of the Lost Ark donderdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Volgend jaar zomer is het waarschijnlijk zover: de vijfde Indiana Jones-film moet de bioscopen gaan bestormen. Veertig jaar geleden brak deze actieheld, vertolkt door Harrison Ford, door op het witte doek met Raiders of the Lost Ark. Deze klassieker is donderdag te zien op Veronica en je kunt Raiders of the Lost Ark streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Het is het jaar 1936. De avontuurlijke archeoloog Indiana Jones heeft in de jungle van Peru een gouden beeldje gevonden. Het wordt hem meteen afhandig gemaakt door zijn rivaal René Belloq. Eenmaal terug in de Verenigde Staten wordt Jones gecontacteerd door de CIA, die hem vraagt de Joodse Ark des Verbonds op te sporen, voordat de nazi's er de hand op kunnen leggen - met mogelijk catastrofale gevolgen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Na successen als Jaws (1975) en Close Encounters of the Third Kind (1977) vloog regisseur Steven Spielberg behoorlijk uit de bocht met 1941 (1979), maar twee jaar later revancheerde hij zich op glorieuze wijze. De eerste Indiana Jones-film geldt niet alleen als de beste uit de reeks, maar ook als één van de beste films uit de lange carrière van Spielberg. Hij bracht hiermee een enerverende en spannende hommage aan de klassieke avonturenfilms uit de Golden Age van Hollywood. Harrison Ford werd dankzij zijn vertolking een nóg grotere ster dan hij al was door zijn rol als Han Solo in Star Wars (1977) en The Empire Strikes Back (1980).

Cast
Naast Harrison Ford (Blade Runner 2049) en Karen Allen (Scrooged) zijn ook Paul Freeman (Hot Fuzz) en Denholm Elliott (Trading Places) te zien in Raiders of the Lost Ark. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (West Side Story).

Raiders of the Lost Ark (1981) wordt beoordeeld met een 8,4 op IMDb en is donderdag 13 januari om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: avontuur. Speelduur: 115 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Klassieke avonturenfilm Raiders of the Lost Ark donderdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV