Prachtige misdaadcomedy In Bruges zie je vrijdag op België Eén

Prachtige misdaadcomedy In Bruges zie je vrijdag op België Eén
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Martin McDonagh is dankzij Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) inmiddels een gevestigde naam in de filmwereld, maar in 2008 stond hij nog aan het prille begin van zijn carrière. Hij viel echter meteen op dankzij zijn speelfilmdebuut In Bruges. Deze geweldige misdaadcomedy is vrijdag te zien op België Eén en je kunt In Bruges streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Na een uit de hand gelopen opdracht in Londen moeten huurmoordenaars Ray en Ken van hun baas Harry naar Brugge. In afwachting van instructies probeert de ervaren Ken er het beste van te maken. Jonge hond Ray heeft echter totaal geen interesse voor de prachtige binnenstad. Hij drinkt liever een biertje in de kroeg, zoekt ruzie met toeristen en probeert een meisje te versieren. Van binnen wordt hij echter gekweld door zijn geweten. Als Ken te horen krijgt wat zijn nieuwe opdracht is, moet ook hij zijn visie op het bestaan van huurmoordenaar herzien.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Martin McDonaghs films spelen zich regelmatig af in het criminele milieu, of met een crimineel achtergrondverhaal, maar bevatten gelukkig ook genoeg scènes waar om gelachen kan worden. Die kenmerken vinden we ook al terug in In Bruges, een fraaie film die zich in een verfrissende setting afspeelt: de Vlaamse stad Brugge. Het staat garant voor mooie plaatjes, maar daarmee alleen kom je er niet. Gelukkig schreef McDonagh een uitstekend script en kreeg hij de beschikking over een ijzersterke cast, waarin ook 'onze' Thekla Reuten opduikt.

Cast
Naast Colin Farrell (The Gentlemen) en Brendan Gleeson (Paddington 2) zijn ook Ralph Fiennes (No Time to Die) en Clémence Poésy (Tenet) te zien in In Bruges. Deze film is geregisseerd door Martin McDonagh.

In Bruges (2008) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is vrijdag 14 januari om 22.45 uur te zien op België Eén. Genre: comedy, drama, misdaad. Speelduur: 107 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige misdaadcomedy In Bruges zie je vrijdag op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV