Recensie: Penyalin Cahaya (Photocopier) is visueel aantrekkelijke prijzenwinnaar

Recensie: Penyalin Cahaya (Photocopier) is visueel aantrekkelijke prijzenwinnaar
Mooi speelfilmdebuut van Wregas Bhanuteja

Film :

Vanaf 13 januari staat de film Penyalin Cahaya op Netflix. Naast buitenlandse Netflix Originals weten Netflix ook steeds meer non-Hollywood kwaliteitproducties te vinden. De beste film op het internationale filmfestival van Busan doet nu de dienst met de rode N aan. Lees hier de recensie van Penyalin Cahaya.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Kopieermachine
Nadat er een dronken foto van haarzelf online staat, verliest Sur haar studiebeurs omdat ze beschuldigd wordt van het te schande maken van de faculteit. Sur kan zich echter niets herinneren van de gebeurtenissen die 's nachts hebben plaatsgevonden. Om erachter te komen wat er die nacht werkelijk gebeurd is, zoekt Sur hulp bij haar jeugdvriend Amin, die op de schoolcampus leeft en werkt met een kopieermachine.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 58% | IMDb ★ 8,2

Visueel hebben regisseur Wregas Bhanuteja en cinematograaf Gunnar Nimpuno absoluut een feestje gemaakt van Photocopier, die als internationale titel voor deze film wordt gebruikt. Het acteerwerk is uitstekend, met hoofdrolspeler Shenina Cinnamon als absoluut hoogtepunt. De film weet haar politieke en sociologische boodschap aardig te brengen, maar uiteindelijk voelt de film iets te lang. Als je een geoefend kijker van buitenlandse films bent, is dit een absolute aanrader. Mocht je er moeite mee hebben, is een film als Bombay Rose misschien een beter startpunt. 4 sterren.

Cast
Naast Shenina Cinnamon (The Queen of Black Magic) en Chicco Kurniawan (Pria) spelen ook Lutesha Dea en Panendra in deze film. Deze productie is geregisseerd door Wregas Bhanuteja.

Vanaf 13 januari 2022 is Penyalin Cahaya te kijken op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 130 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Penyalin Cahaya (Photocopier) is visueel aantrekkelijke prijzenwinnaar of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV