Donderdag in Op1: Burgemeesters zijn het zat en willen Nederland weer open

Donderdag in Op1: Burgemeesters zijn het zat en willen Nederland weer open
Dit zijn de gasten van donderdag 13 januari

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 13 januari

  • Morgenavond weten we na drie weken eindelijk of we de lockdown kunnen verlaten. Horecaondernemers Baukje Haarsma, Willem Adema en winkelier Ellen Schulten kunnen niet wachten. Ze zitten al tijden op hete kolen en hopen op verlossende woorden van minister Kuipers en premier Rutte. Ze zijn niet de enige. De telefoon van werkgeversvoorzitter Ingrid Thijssen staat de hele dag roodgloeiend door ondernemers die zoeken naar een laatste strohalm. Vanavond bij Op1 vertellen ze waarom Nederland zo snel mogelijk open moet.

  • Een nieuw kabinet, een nieuw beleid? De burgemeesters in Nederland zijn het in ieder geval over één ding eens: stop met de lockdown.Paul Depla van Breda, Wouter Kolff van Dordrecht en Daan Prevoo van Valkenburg hopen dat de regeringsploeg de samenleving weer op een veilige manier wil openen. Vanavond bij Op1 bespreken de drie burgemeesters hoe ze dat voor zich zien.

  • Afgelopen week werden volgens RIVM 200.000 mensen positief getest en het is zeer de vraag of de piek al bereikt is. Volgens Arts-microbioloog Jean-Luc Murk is het niet meer de vraag of we besmet raken, maar wanneer. Vanavond bij Op1 vertelt hij wanneer we ons moeten overgeven aan omikron en wat het hoge aantal besmettingen betekent voor de ziekenhuisbezetting.

  • Sinds het begin van de pandemie hebben we verschillende maatregelen gekend. Maatregelen die gehandhaafd moeten worden. En precies dat lukt de politie niet meer. Volgens voorzitter van de politiebond Jan Struijs is het in stand houden van de coronaregels niet meer te doen, nu ondernemers zeggen gewoon open te gaan. Vanavond bij Op1 vertelt hij waar de politie tegenaan loopt.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Burgemeesters zijn het zat en willen Nederland weer open of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV