Spannende actiethriller Spy Game zaterdag te zien op RTL 7

Spannende actiethriller Spy Game zaterdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De inmiddels overleden Tony Scott werd altijd als de mindere van de twee beschouwd - zijn broer Ridley overtrof hem qua naam en faam. Toch heeft Tony in zijn lange carrière vele fraaie films gemaakt, waar de spannende actiethriller Spy Game er één van is. Deze film is zaterdag te zien op RTL 7 en je kunt Spy Game streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Nathan Muir is een CIA-agent die bijna met pensioen gaat. Hij heeft prachtige jaren beleefd met zijn partner en vroegere leerling Tom Bishop. Ze vlogen de hele wereld over en genoten van het spannende en goede leven. Tussen de mannen ontstond een hechte vriendschap die niet verbroken leek te kunnen worden, maar dit gebeurde toch. Als Nathan hoort dat Tom gevangen zit in Peking op verdenking van spionage, overwint hij zijn bitterheid en gaat nog eenmaal het avontuur aan om zijn oude maatje te bevrijden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Binnen de carrière van Tony Scott kunnen we een schifting maken tussen de films die iedereen lijkt te kennen, zoals Top Gun (1986) en True Romance (1993), en de wat minder bekende films - zoals deze. Toch laat Scott ook in deze film weer zien waar hij goed in is: een strakke actiethriller maken. Daarbij kon hij beschikken over twee van de meest charismatische hoofdrolspelers uit de Hollywoodgeschiedenis (Robert Redford en Brad Pitt) en een uitstekende 'supporting cast'. Een oerdegelijke productie.

Cast
Naast Robert Redford (Captain America: The Winter Soldier) en Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) zijn ook Catherine McCormack (Braveheart) en Stephen Dillane (Darkest Hour) te zien in Spy Game. Deze film is geregisseerd door Tony Scott.

Spy Game (2001) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is zaterdag 14 januari om 21.55 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, misdaad, thriller. Speelduur: 126 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV