Nieuw seizoen Andere Tijden Sport begint zondag met 'gouden trauma van Sotsji'

Nieuw seizoen Andere Tijden Sport begint zondag met 'gouden trauma van Sotsji'
Sprintmannen vechten bloedstollende strijd uit

Kijktip :

Vanaf zondag (16 januari) is er weer een nieuw seizoen van Andere Tijden Sport te zien op NPO 1. Vlak voor de Winterspelen van Peking gaan we terug naar de Winterspelen van 2014, in Sotsji - en in het bijzonder 'het gouden trauma' op de 500 meter voor mannen.

Andere Tijden Sport gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Smeekens
De ontknoping van de 500 meter schaatsen op de Olympische Spelen van 2014 in de Russische stad Sotsji is ronduit dramatisch te noemen. Jan Smeekens rijdt in de allerlaatste rit een fantastische tijd en op het scorebord verschijnt een '1' achter zijn naam. Olympisch goud voor de man uit Raalte, denkt iedereen. Maar dan...

Therapie
Smeekens rijdt een euforische ereronde door het schaatsstadion van Sotsji, maar dan blijkt dat niet hij maar Michel Mulder de olympisch kampioen is. Na een correctie van de tijd is Mulder twaalfduizendste van een seconde sneller. Intens geluk en groots verdriet, binnen een minuut. Twee jaar later gaat Smeekens in therapie om het trauma van Sotsji te verwerken.

Het nieuwe seizoen van Andere Tijden Sport is vanaf zondag 16 januari wekelijks rond 22.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden Sport terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Andere Tijden Sport begint zondag met 'gouden trauma van Sotsji' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV