Documentaireserie De zware jas van Beatrix vanaf maandag weer te zien op NPO 2

Documentaireserie De zware jas van Beatrix vanaf maandag weer te zien op NPO 2
De vrouw die van het koningschap een baan maakte

Kijktip :

Vanaf maandag 17 januari herhaalt NPO 2 de documentaireserie De zware jas van Beatrix. Hierin blikken direct betrokkenen, vaak voor het eerst en tot in persoonlijke details, terug op het koningschap van prinses Beatrix. Zij maakte van deze functie een baan.

De zware jas van Beatrix aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Rookbommen
Het koningschap van Beatrix begon onder luid protest. Vanaf het balkon van het Paleis op de Dam zag ze een juichende menigte - met daarachter de rookbommen van krakers die streden tegen de politie. Een wankel begin, en er was werk aan de winkel. De geïnterviewden in De zware jas van Beatrix geven een indringend en invoelbaar beeld van een vrouw die wilde verdienen wat haar door geboorte was toebedeeld.

Lockheed-affaire
Dit deed Beatrix vrijwel in haar eentje - en ten koste van persoonlijke offers. Maar won ze ook het hart van de Nederlanders? In de eerste aflevering is te zien hoe de monarchie in 1980 in verval is geraakt als gevolg van de Hofmans-affaire uit de jaren vijftig en de Lockheed-affaire van 1976. Kroonprinses Beatrix is weerbaar en activistisch: ze verzet zich tegen haar ouders en kiest een Duitse echtgenoot. En ze wil haar ambt serieuzer aanpakken.

De documentaireserie De zware jas van Beatrix is vanaf maandag 17 tot en met donderdag 20 januari dagelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De zware jas van Beatrix terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaireserie De zware jas van Beatrix vanaf maandag weer te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV