Spannende misdaadfilm Sherlock Holmes maandag te zien op Net5

Spannende misdaadfilm Sherlock Holmes maandag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Sherlock Holmes kampte in 2009 met een wat oubollig imago, maar dat werd compleet afgestoft door de Britse regisseur Guy Ritchie - wie anders? Hij maakte in Sherlock Holmes van de detective een heuse actieheld, vertolkt door Robert Downey jr. Deze spannende misdaadfilm is maandag te zien op Net5 en je kunt Sherlock Holmes streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Detective Sherlock Holmes blijkt niet alleen over een legendarisch intellect te beschikken, maar laat ook zijn vuisten spreken om tegenstanders onschadelijk te maken. Samen met zijn trouwe vriend Dr. Watson weet hij zo de gevaarlijke magiër Lord Blackwood te pakken te krijgen. Deze wordt veroordeeld tot de strop, maar beweert dat dit hem niet zal tegenhouden. Dan gebeuren er onverklaarbare zaken en Blackwood lijkt herrezen uit de dood. Holmes en Watson moeten een mysterieuze samenzwering zien te ontrafelen voor hun vijand met zijn plan Engeland te gronde richt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Ritchie brak door met snoeiharde misdaadfilms als Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en Snatch (2000) en dus hadden we van tevoren kunnen weten hoe deze Sherlock Holmes-film uit zou pakken. De regisseur plakt zijn unieke stijl, met spitsvondige oneliners en brute actie, ook op dit oude verhaal van Arthur Conan Doyle en maakt er een hypermoderne versie van de privédetective van. Robert Downey jr. en Jude Law schitteren in de hoofdrollen en de film was een wereldwijd succes, met een opbrengst van ruim 500 miljoen. Niet vreemd dus dat Sherlock Holmes: A Game of Shadows volgde in 2011.

Cast
Naast Robert Downey jr. (Avengers: Endgame) en Jude Law (Captain Marvel) zijn ook Mark Strong (Cruella), Rachel McAdams (Spotlight) en Kelly Reilly (Flight) te zien in Sherlock Holmes. Deze film is geregisseerd door Guy Ritchie (The Gentlemen).

Sherlock Holmes (2009) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is maandag 17 januari om 22.30 uur te zien op Net5. Genre: actie, misdaad, mysterie. Speelduur: 128 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Spannende misdaadfilm Sherlock Holmes maandag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV