Recensie: Riverdance: The Animated Adventure is magisch avontuur over verlies en hoop

Recensie: Riverdance: The Animated Adventure is magisch avontuur over verlies en hoop
Met Pierce Brosnan en Sam Hardy

Film :

Vanaf 14 januari staat de animatiefilm Riverdance: The Animated Adventure op Netflix. Gebaseerd op de echte choreografieën van de wereldberoemde Ierse dans komt een animatiefilm vol reuze herten (Megaloceros Giganteus), kikkers die vuurwerk nadoen en de jongen Keegan die een enorm verlies moet verwerken. Lees hier de filmrecensie van Riverdance: The Animated Adventure.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Watjemus Maximus
Na een hartverscheurend verlies leren de Ierse Keegan en zijn in Spanje geboren vriendin Moya door levensgevaar en wanhoop heen te dansen met een magische kudde herten. Helaas zijn er ook slechteriken in die mythische wereld, die niet het beste voorhebben met de dieren die daar leven.

Met stemmen van Hannah Herman Cortes, Sam Hardy en Pierce Brosnan in animatiefilm 'Riverdance: The Animated Adventure'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment score: 61% | IMDb-score: 5,3

Vier het leven, vier het met dans! Dat is waar deze animatiefilm om draait. De voetjes gaan absoluut van de vloer in deze film. Een gezellige animatiefilm - kinderen genieten het meest - met een verhaal wat verder niet heel veel om het lijf heeft en de stem van acteur Pierce Brosnan in een belangrijke bijrol. Wel zijn thema's zoals rouwverwerking en verlies belangrijk en mooi verwerkt in dit Ierse avontuur vol oude mythes en magie. De rustige liedjes zorgen er voor dat het glazuur van je tanden vliegt en de wervelende muziek van de Ierse componist Bill Whelan maken de het feest toch enigszins compleet. Jammer genoeg overtuigen de computeranimatie niet helemaal en blijft het echte kippenvel uit. Tweeënhalve ster.

Cast
De stemmen van Pierce Brosnan (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga) en Sam Hardy (Vita & Virginia) zijn ook Brendan Gleeson (Paddington 2), Jermaine Fowler (Coming 2 America) en Lilly Singh (Bad Moms) te horen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Dave Rosenbaum (The Grinch).

Vanaf 14 januari 2022 is de film Riverdance: The Animated Adventure te zien op Netflix. Genre: Animatie, Familiefilm, Avontuur. Tijdsduur: 86 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Riverdance: The Animated Adventure is magisch avontuur over verlies en hoop of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV