Recensie: The Electrical Life of Louis Wain is visueel aantrekkelijk met prachtige boodschap

Recensie: The Electrical Life of Louis Wain is visueel aantrekkelijk met prachtige boodschap
Benedict Cumberbatch in titelrol

Film :

Vanaf 19 januari staat de film The Electrical Life of Louis Wain op verschillende VOD-diensten als Pathé Thuis. Kattenfilmpjes zijn de laatste jaren zeer populair, maar is een film over de grootste kattenfilm ooit ook interessant? Lees hier de recensie van The Electrical Life of Louis Wain.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Briljant kunstenaar
De film vertelt het bijzondere en waargebeurde verhaal over een van de zeer bekende kunstenaars van het Victoriaanse tijdperk. Geïnspireerd door zijn grote liefde voor de wereld en de liefde van zijn leven, Emily, ontpopt Louis zich tot een briljant kunstenaar.

Bron: The Searchers

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 6,8

Schrijver Simon Stephenson en schrijver/regisseur Will Sharpe krijgen het voor elkaar om met een redelijk mager en af en toe veel te snel lopend verhaal een prachtige boodschap mee te geven: in donkere tijden waarin je verstopt zit in jezelf, kun je er altijd uit komen. Natuurlijk kijken we vooral naar Benedict Cumberbatch in de titelrol, maar we willen toch vooral ook aandacht geven aan Claire Foy en zuster Andrea Riseborough. Visueel is het allemaal schitterend en alhoewel er cinematografisch af en toe vreemde keuzes worden gemaakt, de kleuren spatten van je scherm. 4 sterren.

Cast
Naast Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog) en Claire Foy (The Crown) spelen ook Andrea Riseborough (Oblivion), Toby Jones (Christopher Robin) en de stem van Olivia Colman (The Lost Daughter) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Will Sharpe (Landscapers).

Vanaf 19 januari 2022 is The Electrical Life of Louis Wain te kijken op verschillende VOD-diensten. Genre: Drama, Historie. Tijdsduur: 111 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Electrical Life of Louis Wain is visueel aantrekkelijk met prachtige boodschap of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV