Daan Schuurmans presenteert Het verhaal van Nederland op NPO 1

Daan Schuurmans presenteert Het verhaal van Nederland op NPO 1
Nieuw geschiedenisprogramma van de NTR

Nieuws :

Acteur Daan Schuurmans fungeert vanaf 2 februari als de verteller van de nieuwe, epische geschiedenisserie Het verhaal van Nederland op NPO 1. In tien afleveringen neemt hij ons mee door de geschiedenis van ons land: over de mensen die hier ooit hebben geleefd, die voor dilemma's stonden, keuzes moesten maken, moesten overleven. Daarbij worden ook de zwarte bladzijdes uit onze historie niet overgeslagen.

Het verhaal van Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Tot leven
We reizen langs de vele hoogte- en dieptepunten uit de vaderlandse geschiedenis, met historische gebeurtenissen die tot leven komen door middel van spectaculaire dramascènes en locatiebezoeken. Verteller Schuurmans bezoekt elke plek van betekenis en duikt soms midden in het drama op. Uiteraard zijn er ook deskundigen van de partij, die meest recente inzichten delen en geen zwarte bladzijde onbesproken laten.

Wat gaan we zien?
Maar welke hoofdstukken komen er aan bod in Het verhaal van Nederland? We zijn onder meer getuige van de aankomst van het Jamna-volk met hun paarden en wagens uit de Zuid-Russische steppen, waaraan wij onze taal en ons DNA te danken hebben. Ook staan we op het slagveld met de Bataven, die vechten tegen de Romeinen, en we zien hoe Floris de Vijfde de waterschappen organiseert - die ons 750 jaar later nog beschermen.

Het nieuwe programma Het verhaal van Nederland is vanaf woensdag 2 februari wekelijks rond 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Het verhaal van Nederland terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Daan Schuurmans presenteert Het verhaal van Nederland op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV