Serierecensie: bij horrorserie Archive 81 op Netflix doe je het dun in je broek

Serierecensie: bij horrorserie Archive 81 op Netflix doe je het dun in je broek
Met Mamoudou Athie en Dina Shihabi

Film :

Sinds 15 januari staat de horrorserie Archive 81 op Netflix, een gloednieuwe Original die goed gekeken heeft naar horrorklassiekers als The Ring en het uitstekende Hereditary. Deze bijna perfecte serie blinkt uit door de onheilspellende sfeer en is soms doodeng. Lees hier de serierecensie van Archive 81.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Rewind to Reveal the Truth
Het verhaal gaat over de archivaris Dan Turner. Hij stuit op een collectie videobanden uit het jaar 1994. In zijn poging de inhoud van deze banden te restaureren komt hij steeds meer te weten over het werk van de documentairemaker van de banden, Melody Pendras. Pendras’ werk gaat diep in op een onderzoek rondom een duistere en gevaarlijke sekte.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 7,6

De serie Archive 81 is een slow burner, letterlijk. Niet voor iedereen dus. De één valt na een paar afleveringen in slaap en de ander doet geen oog meer dicht. Archive 81 gaat onder je huid zitten en bevat een uitstekende rol van acteur Mamoudou Athie. Verwacht een aantal slimme schrikmomenten en een duister mysterie, waarvan de puzzelstukken langzaam op zijn plaats vallen en waardoor de hoofdpersoon steeds meer gevaar loopt. Het achtergrondverhaal is wat vergezocht en onnodig ingewikkeld. Bovendien zijn niet alle bijrollen even sterk geacteerd. Maar toch, Archive 81 is een griezel die je absoluut wilt verslaan en biedt hoogstaande kwaliteit op de streamingdienst met de vuurrode N. Vier sterren.

Cast
Naast Mamoudou Athie (Jurassic World: Dominion) en Dina Shihabi (Jack Ryan) zijn ook Evan Jonigkeit (Whiskey Tango Foxtrot) en Julia Chan (Saving Hope) in deze serie te zien. De executive producer van deze serie is James Wan (Insidious en The Conjuring)

Acteur Mamoudou Athie is Dan Turner in de serie 'Árchive 81'

Vanaf 15 januari 2022 is de serie Archive 81 te zien op Netflix. Genre: drama, mysterie, horror. Deze serie bevat 8 afleveringen van ongeveer 50 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: bij horrorserie Archive 81 op Netflix doe je het dun in je broek of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV