Epische filmklassieker Titanic dinsdag 18 januari te zien op SBS9

Epische filmklassieker Titanic dinsdag 18 januari te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In 1997 groeide James Camerons blockbuster Titanic uit tot de - op dat moment - succesvolste film aller tijden, met een recordomzet van ruim 1,8 miljard dollar. Zo'n 25 jaar later is de film nog altijd het bekijken meer dan waard, vanwege meerdere redenen. Dinsdag is-ie te zien op SBS9 en je kunt Titanic streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het is 1912 en het grootste schip dat ooit is gebouwd, de Titanic, staat op het punt van uitvaren in Southampton. Jack Dawson wint op het laatste moment een ticket met een kaartspel en is net op tijd aan boord. Op het schip ontvouwt zich een complete samenleving, van rijk tot arm. Als arbeider Jack verliefd wordt op de kakkerige Rose, lijkt het in eerste instantie een onmogelijke liefde. Langzaam maar zeker groeien de twee echter naar elkaar toe, maar dan heeft 'het onzinkbare schip' een fatale aanvaring met een ijsberg.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Een spektakelstuk van de bovenste plank mét een sterke romantische ondertoon, zo kunnen we Titanic het beste omschrijven. In de eerste helft van de film wordt de liefde van Jack en Rose uitgediept, maar als het schip eenmaal in aanvaring komt met de ijsberg gooit Cameron zijn film in de hoogste versnelling. Het script is in de tweede helft van de film nogal zwak: de 'dialogen' beperken zich vooral tot "Jack!" en "Rose!" Dat wordt echter gecompenseerd door de indrukwekkende special effects, de vaste hand van Cameron, het prima acteerwerk en de schitterende muziek van de veel te vroeg overleden James Horner.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street) en Kate Winslet (Steve Jobs) zijn ook Billy Zane (Orlando), Frances Fisher (You're Not You) en Kathy Bates (Richard Jewell) te zien in Titanic. Deze film is geregisseerd door James Cameron (Avatar).

Titanic (1997) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is dinsdag 18 januari om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 194 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Epische filmklassieker Titanic dinsdag 18 januari te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV