Recensie: Munich: The Edge of War is degelijke thriller net voor de Tweede Wereldoorlog

Recensie: Munich: The Edge of War is degelijke thriller net voor de Tweede Wereldoorlog
Met George MacKay, Jannis Niewöhner en Jeremy Irons

Film :

Vanaf 21 januari is de film Munich: The Edge of War te zien op Netflix. Als de 1917-ster George MacKay in een nieuwe film zijn acte de présence maakt, gaan alle bellen weer rinkelen. Lees hier de filmrecensie van Munich: The Edge of War.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Secrets. Betrayal. Treason.
De herfst van 1938. Europa staat aan de vooravond van de oorlog. Adolf Hitler bereidt zich voor op een grote invasie in Tsjecho-Slowakije en de regering van Neville Chamberlain zoekt wanhopig naar een vreedzame oplossing. Terwijl de druk alleen maar toeneemt, reizen Hugh Legat, Brits ambtenaar, en Paul von Hartmann, Duits diplomaat, naar München voor de spoedconferentie. Als de onderhandelingen beginnen, komen de twee oude vrienden terecht in een duister web van politieke trucjes en zeer reëel gevaar.

Acteur Jeremy Irons als Neville Chamberlain in de film 'Munich: The Edge of War'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment score: 61% | IMDb-score: 6,6

Deze thriller (bekend onder de titel München – Im Angesicht des Krieges) is gebaseerd op een roman van Robert Harris. De inmiddels 29-jarige acteur George MacKay kennen we nog van het waanzinnige oorlogsepos 1917. Samen met tegenspeler Jannis Niewöhner worden ze echter totaal weggespeeld door veteraan Jeremy Irons, die als premier Neville Chamberlain een geweldige prestatie neerzet. Verwacht geen oorlogsfilm waar de kogels en bommen je om de oren vliegen, maar een oerdegelijke geschiedenisles die in het tweede deel van de film ook erg spannend wordt. De film is van hoge kwaliteit in sfeer, kostuums en sets, maar mist belangrijk charisma. Drie sterren.

Cast
Naast George MacKay (True History of the Kelly Gang) en Jannis Niewöhner (Der Fall Collini) zijn ook Liv Lisa Fries (Boy 7) en Jeremy Irons (House of Gucci) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Christian Schwochow (The Crown).

Vanaf 21 januari 2022 is de film Munich: The Edge of War te zien op Netflix. Genre: Historie, Thriller, Drama. Tijdsduur: 129 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Munich: The Edge of War is degelijke thriller net voor de Tweede Wereldoorlog of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV