Recensie: The House is wonen in bijzonder spannende omgevingen

Recensie: The House is wonen in bijzonder spannende omgevingen
Stop motion maakt bijzondere stijl

Film :

Vanaf 14 januari staat de film The House op Netflix. Een soort serie verpakt in een film: drie losstaande delen die door middel van stylistische animatie in elkaar zijn gezet. Lees hier de recensie van The House.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mysterieuze huis
De duistere komedieserie draait om een huis en de drie verhalen van de personen die hier hun thuis van maakten: een arme familie, een nerveuze ontwikkelaar en een vermoeide huisbazin. Allemaal komen ze voorbij in hun eigen tijdperk toen ze in hetzelfde mysterieuze huis woonden.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 56% | IMDb ★ 7,0

In eerste instantie is The House best even inkomen: het vreemde geheel moet een beetje wennen. De film bestaat eigenlijk uit drie losse films, waarvan het eerste verhaal ook direct de beste van de drie is: het is bijna jammer dat dit verhaal zo snel klaar is. De andere twee verhalen zijn ook interessant, maar zijn wel ronder van geheel. Het knappe van de verhalen is dat ze alle drie - naast een lopend verhaal - ook een diepere boodschap hebben: de angsten verschuild in een nieuw huis, de stress van het bedenken van iets nieuws en het afscheid van een oude vriend. Dat feit, samen met de drie verschillende animatiestijlen, maakt deze film absoluut het kijken waard. 3,5 ster.

Cast
Je hoort stemmen van onder meer Helena Bonham Carter (The Crown), Matthew Goode (The Imitation Game), Paul Kaye (The Stranger) en Mia Goth (Everest) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Paloma Baeza, Niki Lindroth von Bahr, Emma De Swaef en Marc James Roels.

Vanaf 14 januari 2022 is The House te kijken op Netflix. Genre: Animatie, Horror, Komedie. Tijdsduur: 97 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The House is wonen in bijzonder spannende omgevingen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV