Indrukwekkende science fiction-film Prometheus woensdag te zien op RTL 7

Indrukwekkende science fiction-film Prometheus woensdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De legendarische regisseur Ridley Scott verblijdde ons afgelopen jaar weer met twee gloednieuwe films, House of Gucci en The Last Duel, waarmee hij liet zien het kunstje nog niet verleerd te zijn. Uit zijn rijke oeuvre zendt RTL 7 woensdag de indrukwekkende science fiction-film Prometheus uit, een terugkeer naar de Alien-franchise. Je kunt Prometheus streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Het is het jaar 2100. Een team wetenschappers ontdekt een patroon in de eeuwenoude afbeeldingen in grotten over heel onze planeet. Ze menen dat dit patroon een melkwegstelsel in kaart brengt waar een planeet als de onze bestaat. Volgens hen zouden op deze planeet de scheppers van de mens leven. Wat volgt is een bloedstollende reis naar de donkerste uithoeken van het heelal. Maar in plaats van antwoorden te krijgen op het ontstaan van de mens op de aarde, moeten ze een angstaanjagend gevecht leveren om de mensheid van de ondergang te redden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Filmliefhebbers wereldwijd keken reikhalzend uit naar Prometheus. Met deze film keerde Scott namelijk terug naar de productie die zijn grote doorbraak betekende: Alien (1979). Hij kreeg de beschikking over een gigantisch budget en het geld is goed besteed: de sets en special effects zijn buitengewoon indrukwekkend en er is een grote sterrencast opgetrommeld, die uitstekend acteerwerk laat zien. En hoewel Prometheus het niet haalt bij zijn grote broers (naast Alien ook James Camerons vervolgfilm Aliens) is het niettemin een prima productie.

Cast
Naast Noomi Rapace (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) en Michael Fassbender (Steve Jobs) zijn ook Charlize Theron (Bombshell), Idris Elba (The Harder They Fall) en Guy Pearce (Memento) te zien in Prometheus. Deze film is geregisseerd door Ridley Scott (Gladiator).

Prometheus (2012) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is woensdag 19 januari om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: science fiction, thriller. Speelduur: 124 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV