OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in februari 2022

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in februari 2022
Met onder meer The King's Man en Vikings: Valhalla

Nieuws :

Na een koude, grijze en natte januari-maand is het in februari weer volle bak genieten op alle streamingdiensten. Series lopen door in februari, maar er komt ook veel nieuws bij. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank (1 februari)

Netflix

Bron: Dutch FilmWorks
Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog net uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Lees hier waar je vanaf 1 februari Mijn Beste Vriendin Anne Frank kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Mijn Beste Vriendin Anne Frank.

Raising Dion, S2 (1 februari)

Netflix

Bron: Netflix
Het superheldenverhaal van Nicole Reese, een moeder, maar tevens ook weduwe die op een bepaalde dag vast moet stellen dat haar zoon Dion over bovennatuurlijke krachten beschikt. Dion probeert in het tweede seizoen zijn krachten aan te scherpen met behulp van een trainer. Bekijk hier waar je Raising Dion kunt streamen.

Top Gun (1 februari)

Netflix

Bron: Paramount
Maverick wordt samen met zijn maat Goose aangenomen bij Top Gun, de eliteschool voor gevechtsvliegers. Daar ontmoet hij de beeldschone instructrice Charlie die hem niet alleen binnen de opleiding instrueert, maar hem ook dingen bijbrengt die niet in het klaslokaal thuishoren. Lees hier waar je Top Gun kunt kijken.

The Tinder Swindler (2 februari)

Netflix

Bron: Netflix
Door zich online en op datingsite Tinder als rijke jetsetter en diamanthandelaar voor te doen, wist de Israëlische oplichter Shimon Hayut jarenlang vrouwen in te palmen en vele miljoenen dollars te ontfutselen. Lees hier waar je vanaf 2 februari The Tinder Swindler kunt kijken.

Pam & Tommy (2 februari)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
De serie duikt in de wilde relatie tussen rockster Tommy Lee en model/actrice Pamela Anderson. In het jaar 1995 leren de twee elkaar kennen en besluiten ze, nadat ze elkaar slechts 96 uur kennen, in het huwelijksbootje te stappen. Bekijk hier waar je vanaf 2 februari Pam & Tommy kunt streamen.

Shetland, S6 (3 februari)

NPO Plus

Detective Jimmy Perez is een echte Shetlander die jaren elders heeft gewoond maar op een bepaald moment is teruggekeerd naar zijn geboortegrond, samen met zijn veertienjarige dochter CassieIn het zesde seizoen keert hij na de uitvaart van zijn moeder terug naar de eilandengroep om een misdrijf te onderzoeken. Bekijk hier waar je Shetland kunt streamen.

Sweet Magnolias, S2 (4 februari)

Netflix

Bron: Netflix
Moeder Maddie Townsend woont, net als haar twee beste vriendinnen, in het rustige plaatsje Serenity. Ze staat voor een aantal enorme uitdagingen. We zien in het tweede seizoen wat er gebeurd na het heftige auto-ongeluk. Bekijk hier waar je vanaf Sweet Magnolias kunt streamen.

TORN (4 februari)

Disney Plus

Bron: National Geographic
Alex Lowe was een wereldberoemde bergbeklimmer. Toen hij op tragische wijze om het leven kwam in een dodelijke lawine, trouwde zijn beste vriend en klimpartner met zijn weduwe en hielp bij de opvoeding van zijn drie zonen. Lees hier waar je vanaf 4 februari TORN kunt kijken.

Brooklyn Nine-Nine, S7 (6 februari)

Netflix

Een serie over een team rechercheurs van het 99ste district van de NYPD. Jake en Amy proberen hun kinderwens in vervulling te laten gaan, terwijl hun baas Raymond Holt weer onderaan de ladder moet beginnen. Bekijk hier waar je Brooklyn Nine-Nine kunt streamen.

The Good Doctor, S5 (7 februari)

Videoland

Bron: Videoland
Dr. Shaun Murphy, een jonge chirurg met autisme en het savant-syndroom, verruilt het rustige plattelandsleven voor een prestigieuze chirurgische eenheid in San José. Het vijfde seizoen belicht de gebeurtenissen nadat Lea Shaun ten huwelijk vroeg. Komt het verloofde stel het plannen van de perfecte bruiloft zonder problemen door? Bekijk hier waar je The Good Doctor kunt streamen.

Hors Normes (10 februari)

Netflix

Het verhaal gaat over Bruno en Malik. Zij houden zich reeds 20 jaar op in de leefwereld van de kinderen en jongvolwassenen met autisme. Tussen deze buitengewone persoonlijkheden groeit een intieme band. Lees hier waar je Hors Normes kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Hors Normes.

Tall Girl 2 (11 februari)

Netflix

Bron: Netflix
Na haar inspirerende toespraak op het schoolbal is het Jodi voor de wind gegaan: ze is populair en zelfverzekerd, heeft een vriendje en mag de hoofdrol spelen in de volgende schoolmusical. Maar als de druk van haar populariteit verder toeneemt wordt ze toch ook weer onzeker. Lees hier waar je vanaf 11 februari Tall Girl 2 kunt kijken.

Inventing Anna, S1 (11 februari)

Netflix

Bron: Netflix
Een journalist doet onderzoek in de zaak van Anna Delvey, de Instagram-koningin, die de harten en het geld stal voor de elite van New York. Bekijk hier waar je vanaf 11 februari Inventing Anna kunt streamen.

Anne+ (11 februari)

Netflix

Bron: Dutch FilmWorks
Anne gaat emigreren naar haar liefde Sara in Montréal, maar net voordat deze grote stap zal gebeuren keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af. Lees hier waar je Anne+ kunt kijken.

Murder on the Orient Express (11 februari)

Disney Plus

Bron: 20th Century Studios
Wat begint als een extravagante treinreis door Europa mondt uit in één van de meest stijlvolle, spannende en aangrijpende mysteries ooit verteld. Dit is het verhaal van dertien reizigers op een trein, waar iedereen een verdachte is. Lees hier waar je vanaf 11 februari Murder on the Orient Express kunt kijken.

The Empty Man (11 februari)

Disney Plus

Bron: 20th Century Studios
Een ex-rechercheur komt op een vermist meisje op het spoor, maar daarbij stuit hij op een geheim genootschap dat een angstaanjagende bovennatuurlijke entiteit probeert op te roepen. Lees hier waar je vanaf 11 februari The Empty Man kunt kijken.

The Sky is Everywhere (11 februari)

Bron: Apple TV
Verscholen tussen de magische sequoia’s van Noord-Californië en omringd door de gigantische rozen van haar grootmoeder, worstelt de 17-jarige Lennie Walker, een stralend muzikaal wonderkind, met overweldigend verdriet na het plotselinge verlies van haar oudere zus Bailey. Lees hier waar je vanaf 11 februari The Sky is Everywhere kunt kijken.

ZeroZeroZero (14 februari)

Videoland

Het drama is een verfilming van het boek van Roberto Saviano, de Italiaanse auteur die eerder verantwoordelijk was voor Gomorra. Deze keer draait het om een cocaïnetransport, waarbij het wereldwijde netwerk dat zich bezighoudt met de productie, distributie en verkoop een miljoenen verslindende en gewelddadige bedrijfstak is. Bekijk hier waar je ZeroZeroZero kunt kijken.

Lees hier de serierecensie van ZeroZeroZero.

Mr & Mrs Smith (14 februari)

Videoland


John en Jane Smith zijn een normaal koppel met een huwelijk waar de pit een beetje uit is. Beiden hebben echter een groot geheim: ze behoren, zonder dat de ander het weet, tot de beruchtste en meest gevraagde huurmoordenaars ter wereld en zijn bovendien in dienst bij concurrerende bedrijven. Lees hier waar je Mr. & Mrs. Smith kunt kijken.

Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy (16 februari)

Eerste deel (Visions), Netflix

Bron: Netflix
Een portret over het leven van Kanye West waarin we hem volgen in zijn transitie van zanger tot zakenman. Het eerste deel, getiteld Visions, is te zien. Lees hier waar je vanaf 16 februari Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy kunt kijken.

The French Dispatch (16 februari)

Disney Plus

Bron: Searchlight Pictures
Als topregisseur Wes Anderson een overdonderende supercast tot zijn beschikking krijgt voor deze romantische drama- en komediefilm, kan het bijna niet anders dan fantastisch worden. Hierbij een kleine greep uit de vele grote namen: Bill Murray, Owen Wilson, Elisabeth Moss, Anjelica Huston, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Christoph Waltz, Tilda Swinton, Benicio del Toro, Adrien Brody, Léa Seydoux, Jeffrey Wright, Edward Norton, Willem Dafoe en Saoirse Ronan. Bekijk hieronder de trailer van de film The French Dispatch.

Lees hier onze filmrecensie van The French Dispatch.

Young Wallander, S2 [Killer's Shadow] (17 februari)

Netflix

Bron: Netflix
De serie neemt de kijker mee naar het begin van de carrière van Kurt Wallander bij de politie. Hij is net afgestudeerd van de politieschool als hij te maken krijgt met de moord op een tiener, die hij in zijn ogen had kunnen voorkomen. Bekijk hier waar je Young Wallander kunt streamen.

Keeping Up With the Kardashians, S9-10 (17 februari)

Netflix

Serie waarin het glamoureuze leven gevolgd wordt van de families Kardashian en Jenner, met o.a. de zussen Kim, Kourtney en Khloé Kardashian. Het programma is de spil van het commerciële imperium van de familie Kardashian dat actief is in de entertainment-, reclame-, merchandising-, mode- en cosmetica-industrie. Bekijk hier waar je Keeping Up With the Kardashians kunt streamen.

Texas Chainsaw Massacre (18 januari)

Netflix

Bron: Netflix
De nieuwe film speelt zich af jaren na de schokkende gebeurtenissen van het origineel, in een omgeving waar Leatherface sindsdien niet meer is gezien of van gehoord. Lees hier waar je vanaf 18 februari Texas Chainsaw Massacre kunt kijken.

Space Force, S2 (18 februari)

Netflix

Bron: Netflix
Generaal Mark R. Naird wordt in het diepe gegooid wanneer hem wordt gevraagd om een nieuwe zesde tak van de Amerikaanse strijdkrachten op te zetten: Space Force. Bekijk hier waar je Space Force kunt streamen.

The Cuphead Show!, S1 (18 februari)

Bron: Netflix
Volg de tegenslagen van de impulsieve Cuphead en zijn voorzichtige maar overtuigende broer Mugman in deze animatieserie die gebaseerd is op de populaire game. Bekijk hier waar je vanaf 18 februari The Cuphead Show! kunt streamen.

Wonderlijke Winter van Mickey Mouse (18 februari)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
Een nieuwe serie van de Wonderful World of Mickey Mouse shorts komt naar Disney Plus. Mickey, Minnie, Donald, Katrien, Goofy en Pluto beleven de gekste avonturen, ook in de winterperiode. Bekijk hier waar je De Wonderlijke Winter van Mickey Mouse kunt streamen.

Help (18 februari)

NPO Plus

Bron: Channel 4
Sarah is werkzaam in een verzorgingstehuis in Liverpool waar ze stilaan weer in zichzelf gelooft. Met haar empathisch vermogen komt ze vlot overeen met de bewoners, in het bijzonder met de veertiger Tony die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Maart 2020 betekent een kentering voor het personeel dat niet zo bestand is tegen COVID-19. Sarah is echter vastbesloten om er alles aan te doen om diegenen onder haar hoede te beschermen. Lees hier waar je vanaf 18 februari Help kunt kijken.

Severance, S1 (18 februari)

Mark is een werknemer van Lumon Industries. Dit bedrijf hanteert een hele bijzondere methode om werk en privé gescheiden te houden: door middel van een speciale procedure kan een werknemer zich op het kantoor niets herinneren van zijn leven thuis, terwijl hij zich thuis niets herinnert over zijn tijd op kantoor. Lees hier waar je vanaf 18 februari Severance kunt kijken.

The Walking Dead, S11b (21 februari)

Wekelijks op Disney Plus

Bron: FOX
In het allerlaatste seizoen is te zien hoe het verder gaat met de relatie tussen Negan en Daryl. Maggie maakt haar comeback in de finale van The Walking Dead. Bekijk hier waar je The Walking Dead kunt streamen.

The King's Man (23 februari)

Disney Plus

Bron: 20th Century Studios
Een verzameling van 's werelds ergste tirannen en criminele meesterbreinen verzamelt zich om een oorlog uit te zetten die miljoenen zal vernietigen. De hoop is gevestigd op één man die tegen de tijd zal moeten racen om ze te stoppen. Lees hier waar je vanaf 23 februari The King's Man kunt kijken.

Detective Van der Valk, S2 (24 februari)

NPO Plus

Bron: KRO-NCRV
Commissaris Van der Valk lost in elke aflevering een nieuw misdrijf op, daarbij bijgestaan door zijn trouwe medewerkers: inspecteur Lucienne Hassell, internetexpert Job Cloovers en sergeant Brad de Vries. Ook hun privéleven komt aan bod, en blijkt soms nauwer verweven met hun werk dan ze zelf hadden kunnen vermoeden. Lees hier waar je Detective Van der Valk kunt kijken.

Vikings: Valhalla, S1 (25 februari)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal begint 100 jaar na de gebeurtenissen van de originele serie Vikings. Leif Eriksson is een jonge man die geboren is in IJsland en opgegroeid is in Groenland. Hij is onderdeel van een nieuwe generatie Vikingen die ver van het thuisland zijn opgegroeid en totaal geen ervaring hebben met overvallen plegen. Bekijk hier waar je vanaf 25 februari Vikings: Valhalla kunt streamen.

H3L, S4 (28 februari)

Elke werkdag bij Videoland

Bron: Videoland
De serie gaat over de meest helse derdejaars klas: de grootste nachtmerrie van iedere docent is.Twee nieuwe scholieren, Zaka (Ciraj Amalal) en Joey (Mark Lucas), waren te lastig op hun oude school en worden overgeplaatst naar H3L, maar ook hier zorgen ze voor problemen als ze al snel botsen met Dylan. Christina wil juist intiemer worden met Dylan en vindt de nieuwe jongens daarom niks. Bekijk hier waar je H3L kunt streamen.

The Bachelor (februari)

Videoland

Bron: Videoland
Het romantische liefdesavontuur van Thomas van der Vlugt zal in februari te zien zijn bij Videoland. Vindt hij zijn liefde in Mexico? Bekijk hier waar je The Bachelor kunt streamen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in februari 2022 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV