Donderdag in Keuringsdienst van waarde: de opkomst van bourgondisch

Donderdag in Keuringsdienst van waarde: de opkomst van bourgondisch
Waar komt de term vandaan?

Kijktip :

Vanaf donderdag 20 januari is er weer een nieuw seizoen van Keuringsdienst van waarde te zien op NPO 3, waarin de Keuringsdienst onderzoek doet naar alledaagse producten - die misschien niet helemaal zijn wat ze beweren.

Keuringsdienst van waarde aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Bourgondisch
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een onderzoek naar de opkomst van de term 'bourgondisch' op onze boodschappen. Als we de etiketten moeten geloven zijn brave burgers, die doodgewoon hun dagelijkse boodschappen doen bij de supermarkt op de hoek, eindelijk veranderd in échte levensgenieters. Onze boodschappen zijn namelijk bourgondisch geworden.

Ham, brood en krieltjes
Tegenwoordig is er bijna geen productgroep meer te vinden waar het woord 'bourgondisch' niet ergens op staat. We kopen tegenwoordig bourgondische ham en bourgondisch brood, maar ook bakjes vleessalade, kipfilet en krieltjes dragen dit etiket met zich mee. Maar wat maakt deze simpele levensmiddelen plotseling bourgondisch? Een sterk staaltje levensgenieten.

Het nieuwe seizoen van Keuringsdienst van waarde is vanaf donderdag 20 januari wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Keuringsdienst van waarde: de opkomst van bourgondisch of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV