Nieuw programma Sander en de kloof vanaf donderdag te zien op NPO 3

Nieuw programma Sander en de kloof vanaf donderdag te zien op NPO 3
Sander Schimmelpenninck onderzoekt ongelijkheid

Kijktip :

Vanaf donderdag 20 januari is Sander Schimmelpenninck op NPO 3 te zien met het nieuwe programma Sander en de kloof. Hierin onderzoekt hij de kansen- en vermogensongelijkheid in Nederland. Hoe kan het dat de kloof tussen arm en rijk in ons land nog steeds bestaat - en zelfs groter wordt?

Sander en de kloof gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Voorsprong
Volgens Schimmelpenninck is het een groot probleem in de Nederlandse maatschappij: de gigantische vermogens- en kansenongelijkheid tussen de inwoners van ons land. Daarom besluit hij eens op onderzoek uit te gaan. In de eerste aflevering gaat het over de voorsprong die mensen met rijke ouders hebben.

Niet voor gewerkt
Met afstand het grootste deel van privévermogens bestaat uit geld waar niet voor gewerkt is - zoals erfenissen of schenkingen. Schimmelpenninck vraagt zich af hoe eerlijk "gelijke kansen" in werkelijkheid zijn, als een deel van de mensen een voorsprong krijgt dankzij hun ouders. Ook onderzoekt hij zijn eigen positie: hoe belangrijk is de plek waar je wieg staat?

Het nieuwe programma Sander en de kloof is vanaf donderdag 20 januari wekelijks rond 21.00 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Sander en de kloof terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Sander en de kloof vanaf donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV