Prachtige filmklassieker Indiana Jones and the Temple of Doom zie je donderdag op Veronica

Prachtige filmklassieker Indiana Jones and the Temple of Doom zie je donderdag op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Met Raiders of the Lost Ark (1981) bewees Steven Spielberg zich opnieuw als een fantastische Hollywoodregisseur, die veel genres in de vingers heeft. Het betekende bovendien de introductie van een nieuwe franchise: de Indiana Jones-reeks. Het geslaagde tweede deel is donderdag te zien op Veronica en je kunt Indiana Jones and the Temple of Doom streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Het wereldberoemde karakter met de zweep en hoed is terug. Indiana Jones belandt samen met de Chinese weesjongen Short Round en nachtclubzangeres Willie Scott in een Indisch dorpje waar de uitgehongerde bevolking gelooft dat duivelse krachten hun kinderen bij hen weggehaald hebben nadat een heilige steen is gestolen. Indiana besluit hen te helpen de steen en de kinderen terug te vinden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Zo goed als Raiders of the Lost Ark mag Temple of Doom dan misschien niet zijn, Steven Spielberg weet ons nog altijd een spannend en opwindend avontuur voor te schotelen. Harrison Ford is weer in topvorm als de onderkoelde held uit de titel, maar de bijrollen zijn helaas iets minder sterk bezet met schreeuwerige acteurs die op den duur vooral op de zenuwen gaan werken. Gelukkig worden deze mindere aspecten ruimschoots gecompenseerd door het prima scenario, de geweldige muziek van John Williams en de prachtige sets.

Cast
Naast Harrison Ford (Blade Runner 2049) en Kate Capshaw (Black Rain) zijn ook Roshan Seth (Dumbo) en Jonathan Ke Quan (The Goonies) te zien in Indiana Jones and the Temple of Doom. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (West Side Story).

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is donderdag 20 januari om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: avontuur. Speelduur: 118 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige filmklassieker Indiana Jones and the Temple of Doom zie je donderdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV