Vrijdag 21 januari in Danny in Arabistan: Danny Ghosen bezoekt Soedan

Vrijdag 21 januari in Danny in Arabistan: Danny Ghosen bezoekt Soedan
Presentator ontmoet jongeren in Arabische wereld

Kijktip :

In de tweede aflevering van dit seizoen van Danny in Arabistan, vrijdag 21 januari te zien op NPO 3, reist Danny Ghosen naar het door conflicten verscheurde Soedan. Daar zoekt hij uit hoe het er gesteld is met de positie van de vrouw.

Danny in Arabistan gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Revolutie
De revolutie in Soedan heeft veel veranderingen teweeggebracht, maar oude tradities zijn niet van de ene op de andere dag verleden tijd. Ghosen is aanwezig bij een meerdaagse traditionele bruiloft met veel oude en opzienbarende gebruiken. Verder ontmoet hij een vrouw die op de vlucht is, omdat ze tegen haar wil is uitgehuwelijkt.

Probleem
Ook ontdekt de presentator dat discriminatie vandaag de dag nog altijd een gigantisch probleem is in het Afrikaanse land. Want hier geldt: hoe lichter de huid, hoe beter. Het zorgt er zelfs voor dat Soedanese vrouwen hun huid laten bleken. Tot slot onderzoekt Ghosen hoe het zit met vrouwenbesnijdenis in de Soedanese cultuur. Worden jonge meisjes nog besneden?

Danny in Arabistan is elke vrijdag rond 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Danny in Arabistan terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag 21 januari in Danny in Arabistan: Danny Ghosen bezoekt Soedan of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV