Fenomenale climax The Lord of the Rings: The Return of the King vrijdag te zien op Net5

Fenomenale climax The Lord of the Rings: The Return of the King vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Na twee sublieme films deed regisseur Peter Jackson er in de climax van zijn Lord of the Rings-trilogie nog een schepje bovenop - en met succes, want The Lord of the Rings: The Return of the King won maar liefst elf Oscars. De film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt The Lord of the Rings: The Return of the King streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
De duistere legers van Sauron belegeren de hoofdstad van Gondor, in een poging de mensen uit te roeien. Het eens zo grote koninkrijk heeft een nieuwe koning nodig, maar zal Aragorn de zware last van zijn roeping kunnen volgen? Samen met Gandalf bereidt koning Theoden zijn soldaten voor op de zwaarste veldslag ooit. Maar zelfs met al hun moed en krachten zijn ze niet opgewassen tegen de vijand. Alle hoop is gevestigd op Frodo, de kleine hobbit die de Ring in de vuurzee van Mount Doom moet werpen, om daarmee de overheersing van Sauron te stoppen. Hoe dichter hij bij zijn doel komt, des te moeilijker wordt zijn taak. Want de Ring met magische krachten laat zich niet zomaar vernietigen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Met The Return of the King breide regisseur Peter Jackson - zelf een groot fan van The Lord of the Rings - een fenomenaal einde aan zijn historische trilogie. De film brak alle records, zowel op het gebied van kassucces als de ontvangst van de critici. Bij de jaarlijkse Oscaruitreiking in 2004 evenaarde de film de mijlpaal van elf Oscars, eerder bereikt door Ben-Hur (1959) en Titanic (1997). Voor de kijker is dit epische verhaal bijna drieënhalf uur lang groots genieten: enorme veldslagen, indrukwekkend acteerwerk, prachtige sets en fenomenale visual effects. Een feest voor iedere filmliefhebber.

Cast
Naast Elijah Wood (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) en Sean Astin (The Goonies) zijn ook Andy Serkis (Black Panther) en Ian McKellen (Beauty and the Beast) te zien in The Lord of the Rings: The Return of the King. Deze film is geregisseerd door Peter Jackson (They Shall Not Grow Old).

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) wordt beoordeeld met een 8,9 op IMDb en is vrijdag 21 januari om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: avontuur, fantasy. Speelduur: 201 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale climax The Lord of the Rings: The Return of the King vrijdag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV