Prachtige animatiefilm Big Hero 6 vrijdag te zien op SBS9

Prachtige animatiefilm Big Hero 6 vrijdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Disney+ en Pathé Thuis

Kijktip :

Lange tijd leek het erop alsof de animatiestudio van Disney definitief voorbijgestreefd was door Pixar, maar niets is minder waar: de laatste jaren zijn ze weer in topvorm. Het geweldige Big Hero 6 uit 2014 vormde een belangrijke spil in de renaissance. Deze prachtige animatiefilm is vrijdag te zien op SBS9 en je kunt Big Hero 6 streamen via Disney+ en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Big Hero 6 vertelt het verhaal van het wonderkind Hiro Hamada en de gigantische opblaasbare robot Baymax, die Hiro's broer Tadashi hem nalaat na zijn dood. Terwijl Hiro dit verlies probeert te verwerken, komt hij erachter dat Tadashi's dood wellicht geen ongeluk was. Hij moet het opnemen tegen een gemaskerde, op wraak beluste slechterik, maar gelukkig staat hij hier niet alleen voor.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Disney had voor de release van Big Hero 6 goed naar Pixar gekeken, en WALL•E in het bijzonder. Een grappige en bij vlagen ontroerende film over een robot leverde namelijk prachtige resultaten op. Hoewel Big Hero 6 zich niet helemaal op het niveau van die Pixar-klassieker bevindt, komt-ie dicht in de buurt. De animatie is van het hoogste niveau, met een prachtige futuristische omgeving als decor, en het verhaal bevat bovendien genoeg spannende momenten. Daarmee is het één van de beste Disney-producties van de laatste tien jaar, die een welverdiende Oscar ontving.

Big Hero 6 (2014) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is vrijdag 20 mei om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: animatie. Speelduur: 102 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige animatiefilm Big Hero 6 vrijdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV