Zaterdag 22 januari in Gort over de grens: de Dordogne

Zaterdag 22 januari in Gort over de grens: de Dordogne
Wijnkenner trekt door Franse streek

Kijktip :

Zaterdagavond (22 januari) is er weer een nieuwe aflevering van Gort over de grens te zien op NPO 2. Deze week trekt wijnkenner Ilja Gort door de Dordogne, een populaire streek in Frankrijk.

Gort over de grens gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Dikste wijn
De Dordogne kenmerkt zich door een uitgestrekt en mysterieus land vol grotten en kastelen. In deze omgeving stuit Ilja Gort op een wel héél bijzonder drankje, dat hem volgens de overlevering eeuwig jong zal houden. Ook waagt de fijnproever zich aan een bijzondere variant van zijn favoriete drank: hij drinkt de dikste wijn ter wereld.

Truffels
Er staan echter nog meer bijzondere bezoekjes en activiteiten op het programma voor gort. Zo scoort hij in een oude watermolen walnoten voor Eekie de kasteeleekhoorn. Ook gaat hij truffels zoeken met een varken van maar liefst tweehonderd kilo. En in een miljoenen jaren oude grot leert hij eindelijk de vrouwen begrijpen.

Gort over de grens is elke zaterdag rond 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Gort over de grens terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 22 januari in Gort over de grens: de Dordogne of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV