Eerste twee Lethal Weapon-films zaterdag achter elkaar te zien op Veronica

Eerste twee Lethal Weapon-films zaterdag achter elkaar te zien op Veronica
Legendarische franchise met Mel Gibson en Danny Glover

Kijktip :

In 1987 verscheen de eerste Lethal Weapon-film, waarmee het genre van de buddy cop movie een flinke impuls kreeg. Het genre verkeerde op het hoogtepunt van zijn roem, mede dankzij Beverly Hills Cop (1984), en Lethal Weapon bleek een uitstekende toevoeging. Zaterdag (22 januari) zijn de eerste twee films achter elkaar te zien op Veronica.

20.00 uur: Lethal Weapon (1987)


Het noodlot brengt politieagenten Martin Riggs en Roger Murtaugh bij elkaar in een lastige zaak, waarin moord, zelfmoord en een internationale drugssmokkelbende de hoofdrol spelen. Riggs is een gevaarlijke waaghals door zijn doodsverachting en expertise als het gaat om het ombrengen van zijn tegenstanders. Murtaugh wil niets liever dan op korte termijn met pensioen gaan en genieten van zijn gezin. Ze hebben elkaar keihard nodig om te overleven.

Lethal Weapon wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is zaterdag 22 januari om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, comedy, misdaad. Speelduur: 109 minuten.

Je kunt Lethal Weapon streamen via Pathé Thuis en iTunes.

22.15 uur: Lethal Weapon 2 (1989)


Politiedetectives Martin Riggs en Roger Murtaugh zijn aan elkaar gewaagd. Hoewel ze sterk van elkaar verschillen vormen ze een goed team. Ze krijgen de opdracht om boekhouder Leo Getz te beschermen; hij moet voorkomen in de rechtszaal om te getuigen tegen zijn werkgevers. Riggs en Murtaugh zijn niet gelukkig met de opdracht, totdat de identiteit van de werkgevers bekend wordt. De lastige boekhouder heeft namelijk bijna een half miljard dollar witgewassen voor een drugssyndicaat, dat Riggs en Murtaugh al geruime tijd een doorn in het oog is.

Lethal Weapon 2 wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is zaterdag 22 januari om 22.15 uur te zien op Veronica. Genre: actie, comedy, misdaad. Speelduur: 114 minuten.

Je kunt Lethal Weapon 2 streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Cast
Naast Mel Gibson (Braveheart) en Danny Glover (The Color Purple) zijn ook Gary Busey (Point Break), Joe Pesci (The Irishman) en Patsy Kensit (The Great Gatsby) te zien in de Lethal Weapon-films. Deze films zijn geregisseerd door Richard Donner.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Eerste twee Lethal Weapon-films zaterdag achter elkaar te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV