Schitterende musical La La Land zaterdag 22 januari te zien op SBS9

Schitterende musical La La Land zaterdag 22 januari te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het meesterwerk Whiplash (2014) beloofde al veel goeds, maar slechts weinigen hadden verwacht dat regisseur Damien Chazelle met La La Land (2016) een Oscarrecord zou evenaren. Dat record was overigens meer dan terecht. Deze prachtige musical is zaterdag te zien op SBS9 en je kunt La La Land streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In La La Land volgen we Mia en Sebastian. In Los Angeles wil seveerster Mia actrice worden, maar bij al haar audities wordt ze afgewezen. Jazzmuzikant Sebastian droomt van een eigen club. Ze ontmoeten elkaar een paar keer toevallig en worden verliefd. Mia en Sebastian proberen elkaar te stimuleren bij het najagen van hun dromen - en met succes. Het lot kent echter ook een keerzijde, want het succes gaat hun relatie in de weg staan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Wat is nu precies het Oscarrecord dat La La Land evenaarde? Nou, na All About Eve (1950) en Titanic (1997) was het pas de derde film in de geschiedenis die veertien nominaties binnen wist te harken. Daarbij dient als kanttekening geplaatst te worden dat Gone with the Wind (1939) werd genomineerd voor dertien beeldjes en daarnaast twee ere-Oscars ontving. Hoe dan ook, Damien Chazelle vertelt weer een prachtig verhaal over twee verloren zielen in Los Angeles. Dit verhaal wordt opgeluisterd met schitterende muziek en sublieme cinematografie, die bol staat van de kleuren. Een feest voor het oog, het oor en het hart.

Cast
Naast Ryan Gosling (Blade Runner 2049) en Emma Stone (Cruella) zijn ook John Legend (The Mitchells vs. the Machines) en J.K. Simmons (Being the Ricardos) te zien in La La Land. Deze film is geregisseerd door Damien Chazelle (First Man).

La La Land (2016) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is zaterdag 22 januari om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: drama, musical, romantiek. Speelduur: 128 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schitterende musical La La Land zaterdag 22 januari te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV