Zondag in Andere Tijden Sport: de gouden medaille van Nicolien Sauerbreij

Zondag in Andere Tijden Sport: de gouden medaille van Nicolien Sauerbreij
Allereerste goud voor Nederland in de sneeuw

Kijktip :

Ook in de tweede aflevering van dit seizoen van Andere Tijden Sport, zondag 23 januari te zien op NPO 1, is er aandacht voor Nederlands wintersportsucces - in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van Peking, die bijna beginnen.

Andere Tijden Sport gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Nicolien Sauerbreij
Deze aflevering staat in het teken van snowboardster Nicolien Sauerbreij. Het is bijna niet te geloven: rond de eeuwwisseling zoeft deze jonge vrouw uit het vlakke Nederland de internationale top van het snowboarden binnen. Dankzij Sauerbreij gloort er voor het eerst hoop op een Nederlandse olympische medaille in de sneeuw. Ze wordt omarmd en mag zelfs de vlag dragen.

Fout
Maar als Sauerbreij op de Winterspelen van 2002 én 2006 de fout ingaat krijgt ze de hoon van de natie over zich heen. Ze verliest al haar financiële steun, maar weigert op te geven. In de tussenliggende jaren domineert ze het snowboarden, maar in 2010 wordt ze op de dag voor haar derde Olympische optreden overvallen door een paniekaanval. De ultieme revanche lijkt ver weg - maar niets is minder waar...

Andere Tijden Sport is elke zondag rond 22.10 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden Sport terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Andere Tijden Sport: de gouden medaille van Nicolien Sauerbreij of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV