Concertregistratie Tijl en de Negende van Beethoven zondag te zien op NPO 2

Concertregistratie Tijl en de Negende van Beethoven zondag te zien op NPO 2
Het moment suprème is aangebroken

Kijktip :

De afgelopen zondagen was het programma Tijl en de Negende van Beethoven te zien op NPO 2. Komende zondag (23 januari) sluit het programma af met het moment suprème: Tijl Beckand zal de Negende Symfonie dirigeren.

Tijl en de Negende van Beethoven gemist? Kijk alle afleveringen terug via Gids.tv.

Droom
2020 was het Beethovenjaar, maar vanwege de coronapandemie kon de 250ste verjaardag van de legendarische componist niet groots gevierd worden. En dus moest Beckand zijn levenslange droom, de Negende Symfonie van Beethoven dirigeren, nog een jaar uitstellen. Maar nu is het toch echt zo ver: de droom van Beckand komt uit.

Residentie Orkest
Na ruim tweeënhalf jaar oefenen - Beckand kon geen noot bladmuziek lezen - met dirigent Jules van Hessen moet hij het nu zelf doen. Samen met het Residentie Orkest en solisten Maria Fiselier, Frans Fiselier, Jeannette van Schaik en Linard Vrielink gaat Beckand de uitdaging aan. Zal het hem lukken om in een zaal vol publiek ruim vijf kwartier het orkest te leiden en zijn favoriete muziekstuk laten spelen?

De concertregistratie Tijl en de Negende van Beethoven is zondag 23 januari om 22.35 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je het concert Tijl en de Negende van Beethoven terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Concertregistratie Tijl en de Negende van Beethoven zondag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV