Nieuw seizoen Tegenlicht start maandag met het gevaar van Silicon Valley

Nieuw seizoen Tegenlicht start maandag met het gevaar van Silicon Valley
Wereldwijde kritiek op Big Tech

Kijktip :

Tegenlicht is vanaf maandag 24 januari terug met een nieuw seizoen, waarin allerlei ontwikkelingen die onze toekomst zullen bepalen worden onderzocht. De eerste aflevering heeft als titel 'Digitale Detox'.

Tegenlicht gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verantwoordelijkheid
De vraag die deze aflevering ons stelt is: wat is onze eigen verantwoordelijkheid voor het vergiftigde leefklimaat van de online samenleving? Tegenlicht gaat in gesprek met filosoof Hans Schnitzler. Hij vocht al vroeg tegen de bierkaai die 'Big Tech' heet. Ook toen iedereen nog geloofde in de heilzame wonderen van Google en Facebook was Schnitzler al kritisch.

Gevaarlijk
Tegenwoordig heeft hij veel meer volgelingen en moeten zelfs de grootste techno-optimisten toegeven dat de macht van Silicon Valley gevaarlijk is voor onze maatschappij. Het is tijd voor de volgende stap. Hoe gaan we de macht van Big Tech inperken? Met strengere regels alleen redden we het niet: onze eigen digitale mentaliteit zal drastisch moeten veranderen.

Het nieuwe seizoen van Tegenlicht is vanaf maandag 24 januari om de week afwisselend rond 20.25 uur en 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Tegenlicht terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Tegenlicht start maandag met het gevaar van Silicon Valley of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV