Spectaculaire misdaadfilm Sherlock Holmes: A Game of Shadows maandag te zien op Net5

Spectaculaire misdaadfilm Sherlock Holmes: A Game of Shadows maandag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Met Sherlock Holmes (2009) blies regisseur Guy Ritchie het verhaal van de beroemde detective nieuw leven in, en vanwege het enorme succes van die film verscheen twee jaar later een al even enerverend vervolg. Die film is maandag te zien op Net5 en je kunt Sherlock Holmes: A Game of Shadows streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Er is een geniale schurk opgestaan: professor Moriarty. Hij is net zo intelligent als Sherlock Holmes, maar in- en inslecht en gewetenloos. Als de kroonprins van Oostenrijk dood wordt aangetroffen, wijst alles op zelfmoord. Volgens Holmes is de prins vermoord, en die moord is slechts één deeltje van een onheilspellende puzzel, bedacht door Moriarty. Samen met zijn partner dokter Watson en waarzegster Sim maakt Sherlock een gevaarlijke reis door Europa, maar de sluwe Moriarty is ze steeds te slim af en werkt ijverig door aan zijn web van dood en verderf. Als zijn plan slaagt, zal het de wereldgeschiedenis veranderen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Voor de tweede keer schittert Robert Downey jr. als de legendarische speurder Sherlock Holmes in een film van Ritchie. Net als deel één ziet ook deze productie er weer uitermate gelikt uit, met prachtige sets en kostuums, opwindend camerawerk en een flitsende montage. Verder is Hans Zimmer teruggekeerd voor de muziek en serveert Ritchie een spannend verhaal, dat je als kijker constant op het puntje van je stoel houdt. Opnieuw een geslaagde film.

Cast
Naast Robert Downey jr. (Avengers: Endgame) en Jude Law (Captain Marvel) zijn ook Jared Harris (Chernobyl) en Noomi Rapace (Prometheus) te zien in Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Deze film is geregisseerd door Guy Ritchie (The Gentlemen).

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is maandag 24 januari om 22.20 uur te zien op Net5. Genre: actie, misdaad, mysterie. Speelduur: 129 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV