Recensie: Nightmare Alley is film noir met Bradley Cooper in zeven zondes

Recensie: Nightmare Alley is film noir met Bradley Cooper in zeven zondes
Van regisseur Guillermo del Toro

Film :

Vanaf 26 januari gaat de film Nightmare Alley draaien in de Nederlandse bioscopen. Wie de films van de topregisseur Guillermo del Toro (The Shape of Water, Pan's Labyrinth) kent, gaat zeker genieten! Lees hier de filmrecensie van Nightmare Alley.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Stan Carlisle
Het verhaal draait om Stan Carlisle (Bradley Cooper). Hij treedt in de kermiswereld van de jaren '40 op als mentalist. In een poging rijke toeschouwers op te lichten, besluit hij samen te werken met Lilith Ritter, een manipulatieve psychologe. Maar wat hij niet weet is dat deze sluwe psychologe nog veel gevaarlijker is dan hij.

Acteur Bradley Cooper en Rooney Mara in de film 'Nightmare Alley'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ 7,4

Nightmare Alley is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur William Lindsay Gresham. Een reuzenrad, donkere wolken en onweer in de verte maken deze film een visueel pareltje. De sfeer op een verlaten kermisterrein is één van de vele hoogtepunten van deze duistere film waar de leugen regeert. Een dikke must-see in de bioscoop met een cast waar je alleen maar van kunt dromen. Naast een uitstekende rol voor Bradley Cooper zijn Willem Dafoe, Cate Blanchett, Rooney Mara, David Strathairn en Toni Collette ijzersterk in prachtige rollen. En dan hebben we het nog niet eens over de muziek, kostuums en het sterke verhaal gehad. Wel is de speelduur iets te lang, maar toch: Nightmare Alley is betoverend mooi en een film waarin karma zegenviert. Vier sterren.

Cast
Naast Bradley Cooper (A Star is Born) is ook Cate Blanchett (The Curious Case of Benjamin Button), Toni Collette (Hereditary), Rooney Mara (Mary Magdalene), Ron Perlman (Monster Hunter), David Strathairn (Nomadland) en Willem Dafoe (Spider-Man: No Way Home). Deze productie is geregisseerd door Guillermo del Toro (The Shape of Water).

Vanaf 26 januari 2022 is de film Nightmare Alley te zien in de Nederlands bioscopen. Genre: Misdaad, Mysterie, Drama, Thriller. Tijdsduur: 150 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV