Nieuw programma Het geheim van de meester: De Nachtwacht start dinsdag op NPO 2

Nieuw programma Het geheim van de meester: De Nachtwacht start dinsdag op NPO 2
Experts beginnen aan hun grootste project ooit

Kijktip :

Vanaf dinsdag 25 januari is kunstprogramma Het geheim van de meester terug met een bijzonder nieuw seizoen. In vier afleveringen proberen de experts namelijk hun grootste klus ooit te klaren: het reconstrueren van De Nachtwacht op ware grootte.

Het geheim van de meester: De Nachtwacht gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Betovering
Het vierkoppige team gaat hiermee de ultieme uitdaging aan. Slagen ze erin om dezelfde betovering van het geliefde meesterwerk terug te laten komen in de reconstructie? Daarnaast proberen ze de persoon Rembrandt, zijn schildertechnieken en de geschiedenis van het wereldberoemde doek te doorgronden.

Team
Het team bestaat uit onderzoeker/kunstenaar Lisa Wiersma, wetenschapshistoricus Thijs Hagendijk, materiaaldeskundige Joris Dik en restaurator Michel van de Laar. Ze zetten alles op alles om de centrale vraag te beantwoorden: hoe werkte de meester zelf? Eerst moet er een linnen schildersdoek van twintig vierkante meter komen. Recht tegenover de originele Nachtwacht richt het team haar atelier in.

Het geheim van de meester: De Nachtwacht is vanaf dinsdag 25 januari wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Het geheim van de meester: De Nachtwacht terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Het geheim van de meester: De Nachtwacht start dinsdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV