Prachtige film The Curious Case of Benjamin Button dinsdag te zien op SBS9

Prachtige film The Curious Case of Benjamin Button dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Regisseur David Fincher kenden we vóór 2008 vooral van thrillers als Se7en en Zodiac, maar toen besloot hij het eens over een andere boeg te gooien en een bijna sprookjesachtige dramafilm te maken. Het resultaat, The Curious Case of Benjamin Button, is dinsdag te zien op SBS9. Je kunt The Curious Case of Benjamin Button streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin werd geboren rond zijn tachtigste levensjaar. In plaats van ouder wordt Benjamin steeds jonger. We volgen zijn levensreis, die start in New Orleans, rond het einde van de Eerste Wereldoorlog in 1918, een reis die een groot gedeelte van de twintigste eeuw bestrijkt en allesbehalve gewoon verloopt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Fincher verraste vriend en vijand in 2008 met deze prachtige film, die maar liefst dertien Oscarnominaties ontving. Het is een Forrest Gump-achtig verhaal over een bijzondere man en zijn reis door het leven, maar met een flink fantasy-element dat optimaal wordt benut. Daardoor wordt het een sprookje zoals alleen Hollywood ze kan maken, met een cast om van te smullen. De film is wel wat aan de lange kant (twee uur en drie kwartier), maar Fincher weet onze aandacht goed vast te houden.

Cast
Naast Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Cate Blanchett (Don't Look Up) zijn ook Taraji P. Henson (Hidden Figures), Tilda Swinton (The French Dispatch) en Mahershala Ali (Green Book) te zien in The Curious Case of Benjamin Button. Deze film is geregisseerd door David Fincher (Mank).

The Curious Case of Benjamin Button (2008) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is dinsdag 25 januari om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: drama, fantasy, romantiek. Speelduur: 166 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige film The Curious Case of Benjamin Button dinsdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV