Indrukwekkende documentaire Schone bergen woensdag te zien op NPO 2

Indrukwekkende documentaire Schone bergen woensdag te zien op NPO 2
Bergbeklimmers ruimen Mount Everest op

Kijktip :

Woensdagavond (26 januari) is op NPO 2 de indrukwekkende documentaire Schone bergen te zien. Hierin volgen we berggids Jangmu Sherpa en haar broer, de befaamde bergbeklimmer Mingma G. Sherpa, bij hun beklimming van de Mount Everest.

Schone bergen gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Afval
Het is echter geen gewone beklimming voor broer en zus Sherpa. Tijdens deze zware uitdaging ruimen ze namelijk ook nog achtergebleven afval en tentresten op. Hier hebben ze tijd voor, want door de wereldwijde coronacrisis blijven toeristen weg uit de Himalaya - terwijl hun werk als berggids de belangrijkste inkomstenbron voor de Sherpa's is.

Goden
De pandemie wordt door de oorspronkelijke bewoners van de Himalaya gezien als een straf van de goden en daarom proberne ze hen weer gunstig te stemmen. Misschien komen de toeristen hierdoor wel sneller terug. Beelden van helmcamera's laten zien hoe de Sherpa's de bergen zo goed als ze kunnen weer schoonmaken.

De documentaire Schone bergen is woensdag 26 januari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Schone bergen terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende documentaire Schone bergen woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV