Brute en keiharde actiefilm Shot Caller woensdag te zien op RTL 7

Brute en keiharde actiefilm Shot Caller woensdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De meeste mensen zullen de Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau kennen van zijn rol als Jaime Lannister in de veelgeprezen serie Game of Thrones, maar hij werkt ook al jaren gestaag aan een fraaie filmcarrière. In 2017 was hij bijvoorbeeld te zien in de keiharde actiefilm Shot Caller. Deze film zie je woensdag op RTL 7 en je kunt Shot Caller streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Jacob, vader van een liefhebbend gezin en succesvol zakenman, moet de cel in. In deze brute omgeving leert hij al snel de kneepjes van het gevangenisleven kennen. Langzaam maar zeker transformeert deze goedaardige man in een soort gangster. Zodra hij uit de gevangenis komt, wordt hij gedwongen om een grote en gewelddadige misdaad te plegen in samenwerking met een concurrerende bende. Ook om zijn vrouw en kind te beschermen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De gevangenisfilm. Het is een subgenre dat niet alleen prachtige drama's oplevert (zoals The Shawshank Redemption en The Green Mile), maar ook keiharde misdaadfilms. Shot Caller behoort duidelijk tot die laatste categorie. De film laat zien dat in de bajes het recht van de sterkste geldt en Jacob (uitstekend vertolkt door Coster-Waldau) verovert al snel zijn plekje. De spanning is constant voelbaar, zowel binnen als buiten de gevangenis - overal loopt deze Jacob gevaar. Regisseur Ric Woman Waugh slaagt er uitstekend in om de kijker op het puntje van zijn stoel te houden.

Cast
Naast Nikolaj Coster-Waldau (The Other Woman) en Omari Hardwick (Kick-Ass) zijn ook Lake Bell (It's Complicated) en Jon Bernthal (Ford v Ferrari) te zien in Shot Caller. Deze film is geregisseerd door Ric Roman Waugh (Angel Has Fallen).

Shot Caller (2017) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is woensdag 26 januari om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, misdaad. Speelduur: 121 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Brute en keiharde actiefilm Shot Caller woensdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV