Recensie: The Matrix Resurrections is Keanu Reeves als Neo en John Wick in één

Recensie: The Matrix Resurrections is Keanu Reeves als Neo en John Wick in één
Voor echte fans een tegenvaller...

Film :

Vanaf 26 augustus is de film The Matrix Resurrections te zien in de Nederlandse bioscopen. De cirkel was rond toen in 2003 de legendarische Matrix-trilogie tot een einde kwam. Iedereen was tevreden, maar nu 18 jaar later moet we er toch nog een keer aan geloven. Lees hier de filmrecensie van The Matrix Resurrections.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Return to the source
Neo zit weer gevangen in de wereld van de Matrix, maar is zich hiervan niet bewust. Hij neemt de blauwe pil in en gaat naar een therapeut. Hierin komt verandering wanneer een man Neo's leven binnenstapt om hem duidelijk te maken dat zijn realiteit nep is. Zijn leven blijkt niet meer dan een droombeeld.

Actrice Carrie-Anne Moss (Trinity) en Keanu Reeves (Neo) keren terug in 'The Matrix Resurrections'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 58% | IMDb ★ 5,7

De Matrix-films waren legendarisch, grensverleggend in special effects en nog nooit eerder vertoond. Vooral de allereerste film was in 1999 een sensatie in de bioscoop en weet tot op de dag van vandaag nog tot de verbeelding te spreken. Natuurlijk gevaarlijk om dan anno 2021 weer een nieuw deel te maken in de vorm van deze Resurrections. We vinden het héél jammer, maar we kunnen niet anders concluderen dan dat alles aan deze film tegenvalt. Het acteren van de sympatieke Keanu Reeves is tenenkrommend, maar toch vergeef je hem alles. Het verhaal is een herhaling van zetten en voegt bitter weinig toe. De vechtscène in het midden van de film heeft een goedkoop ogend studio-gevoel, wat eeuwig zonde is. De grote actie komt te laat, de speelduur te lang en de echte Matrix-fans blijven teleurgesteld achter. Twee sterren.

Cast
Naast Keanu Reeves (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) en Carrie-Anne Moss (Jessica Jones) zijn ook Jonathan Groff (Hamilton), Yahya Abdul-Mateen II (Candyman), Jada Pinkett Smith (Angel Has Fallen), Priyanka Chopra Jonas (Baywatch), Lambert Wilson (Benedetta) en Neil Patrick Harris (A Series of Unfortunate Events) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Lana Wachowski (Jupiter Ascending).

Vanaf 26 januari 2022 is de film The Matrix Resurrections te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Sciencefiction, Actie, Thriller. Tijdsduur: 148 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Matrix Resurrections is Keanu Reeves als Neo en John Wick in één of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV