Vanavond op tv: nieuw seizoen Meiden die rijden, documentaire Schone bergen

Vanavond op tv: nieuw seizoen Meiden die rijden, documentaire Schone bergen
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 26 januari

Kijktip :

Vanaf vanavond is de onverwachte kijkcijferhit Meiden die rijden terug met een nieuw seizoen op NPO 3. Verder onder meer de documentaire Schone bergen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 26 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Atlas

NPO 2
20:25 uur

Atlas is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen vol wetenschap achter het nieuws en nieuws uit de wetenschap. Petra Grijzen presenteert Atlas. Het programma beziet de actualiteit vanuit een wetenschappelijk perspectief, met gesprekken in de studio en reportages vanuit het veld, laboratoria en onderzoeksinstellingen. Verslaggevers Sosha Duysker, Elisabeth van Nimwegen en Lieven Scheire gaan op pad om reportages te maken.

Terug: Meiden die rijden

NPO 3
20:25 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Meiden die rijden, waarin vrouwen worden gevolgd die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en vrachtwagenchauffeur zijn geworden. Dat vrachtwagenchauffeurs niet alleen maar bestaan uit brede, shag rokende kerels, bewezen de truckervrouwen al in het eerste seizoen. Nu volgt een nieuwe serie portretten van de stoerste vrachtwagenchauffeuses van Nederland, met ook in dit seizoen een heerlijke dosis nuchterheid en humor van voice-overstem Ton Kas.

Misdaadfilm: Shot Caller

RTL 7
20:30 uur

Op RTL 7 is vanavond de snoeiharde misdaadfilm Shot Caller te zien. Een gelukkig getrouwde zakenman belandt in de gevangenis als hij met alcohol op een dodelijk ongeluk veroorzaakt. Om zich in het bikkelharde leven achter de tralies staande te houden, ontpopt hij zich als een meedogenloze bajesklant. De keuzes die hij maakt, hebben niet alleen gevolgen voor hem. Om zijn gezin te beschermen, gaat hij tot het uiterste.

Nieuw: NCIS Los Angeles seizoen 13

NET 5
20:30 uur

Vanaf vanavond zendt Net5 het nieuwste, dertiende seizoen van de Amerikaanse misdaadserie NCIS: Los Angeles uit. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen denkt teamleider Callen denkt dat afdelingsmanager Hetty geheimen over zijn verleden verborgen houdt. Ondertussen duikt Joelle op tijdens haar missie om Katya te vangen. NCIS heeft daarnaast de opdracht om een informant te vinden wiens leven in gevaar is.

Rooijakkers over de vloer: Diederik Ebbinge

RTL 4
21:30 uur

Art Rooijakkers gaat langs bij acteurskoppel Diederik Ebbinge en Roosmarijn Luyten in deze aflevering van Rooijakkers over de vloer. Ebbinge wordt nog altijd aangesproken als meester Anton, zijn rol uit De Luizenmoeder. Luyten staat binnenkort als Rachel Hazes op de planken. Art krijgt van haar een exclusief kijkje achter de schermen bij Hij gelooft in mij. Diederik vertelt open over zijn burn-out én over zijn gave om te kunnen stoppen op het hoogtepunt.

Docu: Schone Bergen

NPO 2
22:20 uur

Berggids Jangmu Sherpa en haar broer, befaamd bergbeklimmer Mingma G. Sherpa, beklimmen de Mount Everest en ruimen afval en tentresten op. Hun reis is te volgen in de documentaire Schone bergen. Berggids zijn is de belangrijkste bron van inkomen voor de Sherpa's, maar door de pandemie blijven de toeristen weg. De oorspronkelijke bewoners van de Himalaya zien dit als een straf van de goden, en daarom proberen ze hen weer gunstig te stemmen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV