Nieuw seizoen Frontlinie begint donderdag 27 januari op NPO 2

Nieuw seizoen Frontlinie begint donderdag 27 januari op NPO 2
Bram Vermeulen komt in eerste aflevering vanuit Zuid-Afrika

Kijktip :

Vanaf donderdag 27 januari is er weer een nieuw seizoen van het programma Frontlinie te zien op NPO 2, waarin correspondent Bram Vermeulen ons bijpraat over ontwikkelingen in de wereld die in ons nieuwsoverzicht vaak niet meer dan een voetnoot zijn.

Frontlinie aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Ongelijkheid
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bevindt Vermeulen zich in Zuid-Afrika, waar hij onderzoekt hoe 'natuurbehoud' en 'wildbeheer' in Zuid-Afrika leiden tot meer sociale ongelijkheid. Dat klinkt wellicht vreemd, maar in Hoedspruit (bij het Krugerpark) worden voor relatief weinig geld land en luxe villa's, te midden van de natuur en wilde dieren, verkocht. Hier komen ook Nederlandse kopers op af.

Groene paradijs
Bovendien zit er een hele industrie achter: een Afrikaanse boer fokt de dieren die nodig zijn om de wildparken te vullen voor plezierjacht, van neushoorns tot sabelantilopen. Ook is er een gemilitariseerde anti-stropereenheid die het groene paradijs bewaakt. Maar het personeel dat in deze resorts werkt is weggestopt in krottenwijken. Ondertussen eisen duizenden zwarte Afrikanen het land terug waar ze door apartheid van zijn verdreven.

Het nieuwe seizoen van Frontlinie is vanaf donderdag 27 januari wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Frontlinie terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Frontlinie begint donderdag 27 januari op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV