Indrukwekkende documentaire Wieder Gut donderdag te zien op NPO 2

Indrukwekkende documentaire Wieder Gut donderdag te zien op NPO 2
Lessen uit de Holocaust, anno 2022

Kijktip :

Donderdagavond (27 januari) is de indrukwekkende documentaire Wieder Gut te zien op NPO 2. In deze film onderzoekt het Nederlands-Duitse filmmakersduo Ruben Gischler en Tobias Müller de herinneringen aan de lessen van de Holocaust, anno 2022.

Wieder Gut gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Overlevenden
Gischler en Müller beginnen aan een bijzondere roadtrip door Duitsland en Nederland. Tijdens hun reis ontmoeten ze inwoners, overlevenden van de Holocaust en nabestaanden van slachtoffers die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog niet overleefden. Het duo probeert te achterhalen hoe ze anno 2022 omgaan met de geschiedenis.

Jodenvervolging
Welke lessen zijn er uit de Holocaust getrokken, en hoe wordt de herinnering aan de Jodenvervolging tot op de dag van vandaag in stand gehouden? De route van Gischler en Müller leidt langs universiteiten, herdenkingsplaatsen en lokale projecten. De vraag is steeds: hoe 'wieder gut' zijn we nu eigenlijk?

De documentaire Wieder Gut is donderdag 27 januari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Wieder Gut terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende documentaire Wieder Gut donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV