Geweldige actiefilm John Wick donderdag 27 januari te zien op RTL 7

Geweldige actiefilm John Wick donderdag 27 januari te zien op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Hollywoodster Keanu Reeves schitterde in de jaren negentig in klassiekers als Point Break (1991), Speed (1994) en The Matrix (1999), maar daarna werd het langzaam stil rond de acteur. In 2014 beleefde hij echter een glorieuze comeback met de geweldige actiefilm John Wick. Deze film is donderdag te zien op RTL 7 en je kunt John Wick streamen via Netflix en Videoland.

Het verhaal
Reeves vertolkt het gelijknamige titelpersonage. Deze op het oog ijskoude John Wick heeft een legendarische status verworven vanwege zijn opdrachten als huurmoordenaar voor de Russische maffia. De mysterieuze eenling heeft zijn verleden echter achter zich gelaten en leeft nu in luxe in New York met zijn puppy Daisy, met wie hij graag door de stad rijdt in zijn Ford Mustang. Dan breken gewelddadige gangsters echter in zijn huis in, waarbij ze Daisy vermoorden en Wicks auto stelen. Nu zint hij op wraak.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De tijd dat Reeves bijna verdwenen leek uit Hollywood, lijkt nu alweer eeuwen geleden. Toch raakte zijn carrière tussen 2003 en 2013 behoorlijk in het slop. John Wick betekende een glorieuze comeback: de actie is keihard, het personage van Reeves is uitgegroeid tot een legende en er verschenen al twee vervolgfilms (en een derde is onderweg). Het succes van John Wick is ook af te lezen aan de talloze imitaties die het al heeft geïnspireerd. Zo was vorig jaar de schitterende film Nobody nog een groot succes. Chapeau voor Reeves.

Cast
Naast Keanu Reeves (The Matrix Resurrections) en Michael Nyqvist (Mission: Impossible - Ghost Protocol) zijn ook Alfie Allen (Jojo Rabbit), Adrianne Palicki (Red Dawn) en Bridget Moynahan (I, Robot) te zien in John Wick. Deze film is geregisseerd door Chad Stahelski.

John Wick (2014) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is donderdag 27 januari om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, misdaad. Speelduur: 101 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Geweldige actiefilm John Wick donderdag 27 januari te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV