Mooie romantische comedy The Terminal donderdag te zien op Spike

Mooie romantische comedy The Terminal donderdag te zien op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Wij zijn de eersten om te erkennen dat The Terminal zich bij lange na niet kan meten met Steven Spielberg-meesterwerken als Jaws, Raiders of the Lost Ark, Schindler's List en Saving Private Ryan, maar het is wel één van de meest charmante films die de Hollywoodlegende heeft gemaakt. Je ziet 'm donderdag op Spike en je kunt The Terminal streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In The Terminal volgen we Viktor Navorski, een immigrant uit het kleine Oost-Europese landje Krakozhia. Als hij aankomt op het vliegveld in New York hoort hij dat er in zijn thuisland een staatsgreep is gepleegd. Navorski mag de VS niet in omdat zijn land niet meer als officiële staat wordt erkend en terugkeren is ook geen optie vanwege de oorlog. De enige oplossing is het vliegveld tot zijn woonplaats maken, maar langzaam maar zeker worden de weken maanden. Navorski raakt bevriend met de werknemers en wordt verliefd op de mooie stewardess Amelia.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoe onwaarschijnlijk het ook mag klinken, The Terminal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse vluchteling Merhan Nasseri. Hij landde in 1988 op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs, nadat hij eerder Engeland niet inkwam omdat zijn paspoort en vluchtelingcertificaat werden gestolen. De Franse autoriteiten wilden hem echter niet toelaten in het land, waardoor hij op het vliegveld bleef. Hanks vertolkt in The Terminal de rol van Navorski fantastisch, en naast typische romcom-elementen zit er ook een dramatisch tintje aan de film. Een geslaagde productie.

Cast
Naast Tom Hanks (News of the World) en Catherine Zeta-Jones (Side Effects) zijn ook Stanley Tucci (The Witches) en Chi McBride (I, Robot) te zien in The Terminal. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (West Side Story).

The Terminal (2004) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is donderdag 27 januari om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: comedy, drama, romantiek. Speelduur: 128 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Mooie romantische comedy The Terminal donderdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV