Nieuw seizoen 2 voor 12 vanaf vrijdag 28 januari te zien op NPO 2

Nieuw seizoen 2 voor 12 vanaf vrijdag 28 januari te zien op NPO 2
Klassieke kennisquiz met Astrid Joosten is terug

Kijktip :

Vanaf vrijdag 28 januari is er weer een nieuw seizoen van de klassieke kennisquiz 2 voor 12 te zien op NPO 2. Al sinds 1971 is deze quiz (met een pauze tussen 1981 en 1991) een vaste waarde op de Nederlandse televisie.

2 voor 12 gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Duo's
Vanzelfsprekend is Astrid Joosten ook dit seizoen weer de presentatrice van dienst; zij is al sinds 1991, ruim dertig jaar, hét gezicht van 2 voor 12. De quiz bestaat standaard uit twaalf vragen, die kandidaten in teams van twee beantwoorden. Deze quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden vormen de sleutel tot een twaalfletterwoord.

"Dat zoeken we op"
Het twaalfletterwoord is uiteindelijk de oplossing van de quiz, waarmee geld verdiend kan worden. Natuurlijk keren vaste 2 voor 12-elementen terug, zoals de uitspraak "dat zoeken we op". Tegenwoordig mogen vragen ook via de computer worden opgezocht. Ook zijn er fragmenten, foto's en animaties van studenten van de HKU.

Het nieuwe seizoen van 2 voor 12 is vanaf vrijdag 28 januari wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van 2 voor 12 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen 2 voor 12 vanaf vrijdag 28 januari te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV