Vanavond op tv: special Slokje teveel? op Net5, darters strijden in Marble Mania

Vanavond op tv: special Slokje teveel? op Net5, darters strijden in Marble Mania
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 27 januari

Kijktip :

Vanavond is presentatrice Merel Westrik op Net5 te zien met de special Slokje teveel? Verder onder meer Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort in Marble Mania. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 27 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Frontlinie

NPO 2
20:25 uur

Correspondent Bram Vermeulen is terug met een nieuw seizoen van Frontlinie, waarin hij op indringende wijze vergeten verhalen vertelt over ontwikkelingen die in ons dagelijkse nieuws vaak niet meer dan een voetnoot zijn. In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen onderzoekt Vermeulen hoe 'natuurbehoud' en 'wildbeheer' in Zuid-Afrika leiden tot meer sociale ongelijkheid.


Keuringsdienst van waarde: paté

NPO 3
20:25 uur

De Keuringsdienst van waarde zoekt in deze aflevering het verschil uit tussen smeerworst en paté. Pimp je borrelplank: pak een plak paté. Goed voor luxe en allure. Maar waarom eigenlijk? Want niet ver naast paté ligt de smeerworst in het slagersschap. Ook smeerworst is een roze vleesspread. En in ingrediënten vrijwel identiek aan de paté. Alleen dan stukken goedkoper. Soms wel tien keer. Hoe kan dat?


Marble Mania: darters

SBS 6
20:30 uur

In deze afleveringwww.gids.tv/artikel/18090/darters-van-gerwen-van-barneveld-en-van-der-voort-donderdag-te-zien-in-marble-mania nemen darters Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort het tegen elkaar op in de strijd om de knikkers: Marble Mania. Hoe behendig zijn de drie 180-specialisten als ze met knikkers in plaats van dartpijlen moeten mikken? Ook hebben ze een behoorlijke dosis geluk nodig om er uiteindelijk met de hoofdprijs voor een goede doel mee vandoor te gaan.


Special: Slokje teveel?

NET 5
20:30 uur

Merel Westrik bespreekt in de Net5-special Slokje teveel? het alcoholgebruik onder vrouwen, met ervaringsdeskundigen en BN'ers. Na dagen van proosten aan het einde van het jaar, proberen steeds meer Nederlanders in januari niets te drinken. Aan het eind van Dry January zet Merel alle feiten en fabels rond alcohol op een rij. Ook heeft Merel, voor het eerst in de Nederlandse televisiegeschiedenis, een bijeenkomst van ex-alcoholverslaafden bijgewoond.


Avonturenfilm: Indiana Jones and the Last Crusade

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de avonturenfilm Indiana Jones and the Last Crusade te zien. In 1912 pakt een jonge Indiana Jones na een avontuur zijn baan als leraar weer op. Op een dag wordt hij na schooltijd opgepikt en meegenomen naar de rijke Donovan. Deze bezit een steen, waarop een soort beschrijving staat die naar de Heilige Graal moet leiden. In het bezit van de notities van zijn verdwenen vader, gaat Jones op zoek naar hem en de Heilige Graal. Maar hij is natuurlijk niet de enige die de waardevolle Heilige Graal in handen wil krijgen.


Docu: Wieder Gut

NPO 2
22:20 uur

In de documentaire Wieder Gut onderzoekt het Nederlands-Duitse filmmakersduo Ruben Gischler en Tobias Müller de herinneringen aan en lessen uit de Holocaust anno 2022. Tijdens een roadtrip door Duitsland en Nederland spreken ze inwoners, overlevenden en nabestaanden om te achterhalen hoe zij anno 2022 omgaan met de geschiedenis. Welke lessen zijn daaruit getrokken en hoe wordt de herinnering aan de Jodenvervolging levend gehouden?Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: special Slokje teveel? op Net5, darters strijden in Marble Mania of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV