Vranckx-documentaire over abortuswet in Polen zaterdag te zien op Canvas

Vranckx-documentaire over abortuswet in Polen zaterdag te zien op Canvas
Land wordt verscheurd door polarisatie

Kijktip :

In een fascinerende aflevering van het Vlaamse reportageprogramma Vranckx, zaterdag 29 januari te zien op Canvas, duiken we in de politieke extremen waardoor Polen verscheurd wordt. De reportage 'Poles Apart' is van het Australische Dateline.

Abortusstrijd
In deze aflevering wordt specifiek ingezoomd op de abortusstrijd in Polen. Naast het anti-LGBTQIA+-beleid zorgde ook de strengere abortuswet in de afgelopen maanden voor duizenden demonstranten in de Poolse straten. De standpunten worden steeds harder en voor- en tegenstanders drijven steeds verder uiteen.

Clandestien
De bijkomende problemen zijn minder zichtbaar. Steeds meer vrouwen die hun zwangerschap willen afbreken, doen dat clandestien. Aan de andere kant kiezen veel ouders er nu bewust voor om de zwangerschap toch door te zetten, ook als blijkt dat hun ongeboren kindje ernstige afwijkingen heeft en niet lang zal leven.

De documentaire 'Poles Apart' is zaterdag 29 januari om 20.10 uur te zien in het reportageprogramma Vranckx op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vranckx-documentaire over abortuswet in Polen zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV