Zaterdag 29 januari in Gort over de grens: niemandsland in hartje Frankrijk

Zaterdag 29 januari in Gort over de grens: niemandsland in hartje Frankrijk
Wijnliefhebber Ilja Gort reist door Frankrijk

Kijktip :

Zaterdagavond (29 januari) is er weer een nieuwe aflevering van Gort over de grens te zien op NPO 2. Hierin gaat de reis van wijnliefhebber en -kenner Ilja Grot door Frankrijk verder - misschien wel hét land als het op wijn aankomt.

Gort over de grens gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Niemandsland
In deze aflevering bezoekt Gort de Auvergne, een woest niemandsland in het hartje van Frankrijk. Veel oorspronkelijke inwoners van dit gebied hebben huis en haard achter zich gelaten voor een optrekje in Parijs of aan de Côte d'Azur. Daardoor kwam er meer ruimte voor de natuur: een machtig groen landschap bewoond door markante figuren.

Vulkaan
Zo treft Ilja Gort in deze streek onder anderen een hoogbejaarde wijnboer van bijna 98 jaar en diens 'jonge blom' van 93. Ook wil hij graag een hele lekkere kaas proeven, maar daarvoor moet Gort wel de hoogste vulkaan van het Centraal Massief beklimmen. En bij een wijnvatenmaker ziet hij z'n geliefde snor bijna in vlammen opgaan...

Gort over de grens is elke zaterdag rond 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Gort over de grens terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 29 januari in Gort over de grens: niemandsland in hartje Frankrijk of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV