Docu Sjinkie, spelen met vuur over Sjinkie Knegt zaterdag te zien op NPO 1

Docu Sjinkie, spelen met vuur over Sjinkie Knegt zaterdag te zien op NPO 1
Shorttracker wordt gevolgd tijdens herstelproces

Kijktip :

Shorttracker Sjinkie Knegt won in 2018 een zilveren medaille op de Olympische Winterspelen, maar een klein jaar later - in januari 2019 - sloeg het noodlot toe: hij verbrandde zeer ernstig bij het aansteken van een houtkachel. In de documentaire Sjinkie, spelen met vuur wordt zijn herstelproces gevolgd.

Sjinkie, spelen met vuur gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Levensgevaarlijk
Bij het ongeval zijn de verwondingen van Knegt levensgevaarlijk; hij ondergaat in het ziekenhuis huidtransplantaties aan beide benen. Al snel gaat de blik echter op de toekomst, want Knegt heeft een doel: meedoen aan de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. We mogen van dichtbij meekijken, want de NOS volgde Knegt de afgelopen drie jaar op de voet.

Wilskracht
De documentaire begint op het moment dat Knegt nog in het ziekenhuis ligt. We krijgen een uniek inkijkje in het herstelproces, van brandwondenpatiënt tot Olympiër. Door zijn wilskracht, positivisme en geloof in zichzelf bereikt Sjinkie Knegt het onmogelijke: hij gaat in februari voor Nederland van start bij de Winterspelen in China.

De documentaire Sjinkie, spelen met vuur is zaterdag 29 januari om 22.40 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de docu Sjinkie, spelen met vuur terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Sjinkie, spelen met vuur over Sjinkie Knegt zaterdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV