Donderdag in Op1: Ton de Boer over de coronapil van Pfizer

Donderdag in Op1: Ton de Boer over de coronapil van Pfizer
Dit zijn de gasten van donderdag 27 januari

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 27 januari

  • Hij werd veroordeeld voor een dubbele moord, zat twintig jaar in een dodencel en zijn executiedatum stond vast. De situatie van Clinton Young was uitzichtloos, maar toch liep hij afgelopen week de Texaanse gevangenis uit. Documentairemaker Jessica Villerius streed jarenlang voor zijn vrijheid, met succes. Ze was er afgelopen week bij toen Young vrij kwam. Vanavond vertelt ze er alles over bij Op1.

  • De spanningen in en rondom Oekraïne blijven ongekend hoog. Er staan inmiddels zo’n honderdduizend Russische troepen aan de grens en dat zal niet snel veranderen nu de Verenigde Staten en de NAVO niet mee gaan in keiharde ‘veiligheidseisen’ van Rusland. Hoe dicht zijn we bij een oorlog? We bespreken het vanavond met luitenant-generaal Mart de Kruif, oud-Ruslandcorrespondent Wierd Duk en VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans.

  • De coronapil van Pfizer is vandaag onder voorwaarden goedgekeurd door het Europees geneesmiddelenbureau. Reden voor euforie, of zitten er dusdanig veel haken en ogen aan dat de daadwerkelijke opbrengst nihil is? Vanavond bij Op1 vertelt Ton de Boer van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen meer over de coronapil.

  • In Engeland wordt met spanning gewacht op het rapport van Sue Grey over de ‘lockdownfeestjes’ van Boris Johnson. Het rapport kan cruciaal zijn voor het lot van de ‘prime minister’, maar de publicatie ervan laat nog op zich wachten. Hoe kan Boris Johnson zijn politieke carrière nog redden? We bespreken het vanavond met oud- correspondent Vanessa Lamsvelt en directeur van de Balie Yoeri Albrecht.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Ton de Boer over de coronapil van Pfizer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV