Recensie: Scream is vermakelijke horror en ode aan overleden regisseur Wes Craven

Recensie: Scream is vermakelijke horror en ode aan overleden regisseur Wes Craven
Met Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette en talent Jenna Ortega

Film :

30 augustus 2015 was een inktzwarte dag voor fans van het horrorgenre: regisseur Wes Craven (A Nightmare on Elm Street en Scream) overleed op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van hersenkanker. Maar zijn legacy leeft voort! Vanaf 3 februari is de film Scream te zien in de Nederlandse bioscopen. Lees hier de filmrecensie van Scream.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"It's always someone you know"
Het is twintig jaar geleden dat het kleine stadje Woodsboro werd opgeschrikt door een aantal zeer gewelddadige moorden. Inmiddels worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar, die een groep tieners als doelwit heeft uitgekozen. De grote vraag is wie er dit keer achter het Ghostface-masker schuilt en het stadje terroriseert.

Actrice Jenna Ortega in de film 'Scream'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,1

Het weerzien met de (bijna) complete cast uit de eerste Scream-films is geweldig. Zo zien we onder anderen Neve Campbell, Courteney Cox en David Arquette in een geslaagde ode aan regisseur Wes Craven. Grote ster van deze film, en waar we nog véél meer van gaan horen, is de negentienjarige actrice Jenna Ortega als Tara Carpenter. Scream is een vermakelijke horrorfilm, die shockeert met de meedogenloze Ghostface-killer en zijn glimmende mes in de aanslag. Overdreven Amerikaans drama en enorme slachtpartijen zijn ook in deze Scream 5 de belangrijkste Ingrediënten, samen met de nodige jump scares en een slimme finale. Je bent gewaarschuwd. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Jenna Ortega (The Babysitter: Killer Queen) zijn ook Neve Campbell (The Craft), Courteney Cox (Cougar Town), David Arquette (Eight Legged Freaks), Jack Quaid (The Hunger Games), Dylan Minnette (Don't Breathe), Marley Shelton (Planet Terror), Skeet Ulrich (Riverdale) en Mason Gooding (Love, Simon) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett (Ready or Not).

Vanaf 3 februari 2022 is de film Scream te zien in de bioscopen. Genre: drama, horror, thriller. Tijdsduur: 114 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV